در پي آزادي عبدالباسط المقرحي عامل سوء قصد لاکربي به علت ابتلا به سرطان پيشرفته، مطبوعات انگليس انتقادهاي زيادي از دولت مطرح کردند.
به گزارش شبکه پنج تلويزيون فرانسه، به گفته مطبوعات انگليس علت اصلي ازادي المقرحي مسائل بشردوستانه نبوده بلکه زد و بندهاي اقتصادي اين تصميم سياسي را توجيه مي کند. پشت پرده ازادي المقرحي در حقيقت منافع نفتي نهفته است هرچند لندن به شدت اين خبر را تکذيب کرده است.
گوردون براون نخست وزير انگليس گفت هيچ توطئه و پنهان کاري و زد و بند بر سر مسائل نفتي در ميان نبوده است. طي سالهاي اخير ما مشاهده کرديم طرابلس برنامه توليد سلاحهاي کشتار جمعي را متوقف کرده و خواسته است در زمينه مبارزه با تروريسم همکاري کند. چنين مسائلي در ازادي المقرحي تاثير داشته است.
اين گزارش مي افزايد با اين حال بر اساس اطلاعات ساندي تايمز حفظ عبدالباسط المقرحي ممکن بود توافقي را که در سال دوهزار و هفت ميان شرکت بريتيش پتروليوم و ليبي به ارزش پانزده ميليارد پوند امضا شده بود، زير سئوال ببرد.
لندن در برابر اين اتهامات همواره تاکيد مي کند اين تصميم را دولت محلي اسکاتلند گرفته است. براون با اين حال اذعان کرده است نمي خواست ببيند المقرحي در زندان بميرد.
ديويد کامرون رهبر حزب محافظه کار مخالف دولت گفت دولت انگليس و نخست وزير بازي دوگانه اي داشته اند. از يک سو انها به دولت امريکا گفتند مي خواهند المقرحي در زندان بميرد اما از سوي ديگر به ليبايي ها گفته اند مي خواهند او را ازاد کنند.
روز چهارشنبه اين مسئله بارديگر در پارلمان دولتي ادينبورگ مطرح شد و وزير دادگستري اسکاتلند بازهم از موضع خود دفاع کرد.
المقرحي به علت دست داشتن در سوءقصد لاکربي در سال 1995 که 270 کشته برجا گذاشت، به حبس ابد محکوم شد و پس از بازگشت به ليبي به گرمي مورد استقبال از جانب شخص معمر قذافي رهبر ليبي قرار گرفت. اين استقبال جنجالها را تشديد کرد.