واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه در گزارشی از چیلمارک CHILMARK (آمریکا) به قلم استفن کالینسون نوشت: پایان کار رژیم قذافی که به اعتقاد کاخ سفید راهبرد باراک اوباما را در لیبی توجیه می کند، به منزله نفس راحتی برای رئیس جمهوری اوباما خواهد بود که از خبرهای بد اقتصادی در وضع دشواری قرار گرفته است.
مشاوران رئیس جمهور آمریکا خاطر نشان می کنند با مداخله سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در لیبی برای محافظت از غیر نظامیان در این کشور و فرصت دادن به نیروهای انقلابی در لیبی برای ائتلاف، آنها مردم لیبی را قادر ساخته اند خود را آزاد کنند، و خود نیز از اتهام مداخله در این کشور به دور مانده اند. رئیس جمهور آمریکا با این اقدام همچنین جان نظامیان آمریکایی را حفظ کرده از وارد شدن در باتلاق جدیدی بعد از عراق و افغانستان اجتناب کرده است. اوباما همچنین با اعلام اینکه در جایی که جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق جمهوری خواه شکست خورده بود، وی موفق شده است، می تواند از موضع خود دفاع کند زیرا وی تهدید قذافی و اسامه بن لادن، سرکرده شبکه تروریستی القاعده را که مسئول مرگ هزاران آمریکایی در سوءقصدها هستند، از بین برده است. یکی از مشاوران اوباما معتقد است موفقیت های رئیس جمهور در بخش امنیت ملی به وی در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال دو هزار و دوازده کمک خواهد کرد.
اما با مشکل بیکاری که همچنان بالای نه درصد باقیمانده است، و بیم رکود اقتصادی تازه، امنیت ملی احتمالا از نگرانی های درجه دو رای دهندگان آمریکایی خواهد بود. آنتونی کوردزمن از مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی معتقد است در آمریکا همه به کنار رفتن قذافی امیدوارند، اما این آن چیزی نیست که در مرکز توجه آمریکایی ها قرار داشته باشد.
این تحلیلگر با قرار دادن اقتصاد، امور داخلی، افغانستان و پاکستان در درجه اول اهمیت، هشدار می دهد که شادی برکناری قذافی موقتی خواهد بود.
متخصصان همچنین به مشکلاتی اشاره می کنند که لیبی جدید برای آمریکا و متحدانش ایجاد خواهد کرد. باراک اوباما با ابراز نگرانی از این انتقال قدرت در لیبی، روز دوشنبه از مارتاز واینیارد محل گذراندن تعطیلات خود در شمال شرق آمریکا خاطر نشان کرد عدالت واقعی با تلافی جویی و خشونت برقرار نمی شود، بلکه با آشتی به دست می آید. وی همچنین وعده داد آمریکا در بازسازی لیبی کمک خواهد کرد و حدود سی و هفت میلیارد دارایی های مسدود شده رژیم قذافی نیز در این بازسازی ها به کار گرفته خواهد شد. مخالفان اوباما مانند جان مک کین، رقیب وی در انتخابات ریاست جمهور سال دو هزار و هشت، او را متهم می کنند که در جنگ لیبی با خویشتنداری مشارکت کرده و با واگذار کردن جنگ به متحدان اروپایی برای اجرای بخش اعظم عملیات هوایی اجازه داده است، بحران طولانی شود. مایکل رابین، از گروه اندیشه محافظه کار آمریکا موسوم به موسسه اینترپرایز (American Enterprise Institute) نیز از راهبرد محتاطانه رئیس جمهور آمریکا انتقاد کرده است. وی خاطرنشان می کند در صورتی که آمریکا همه وزنه خود را در جنگ به کار گرفته بود، احتمالا مردم لیبی ناچار نبودند ماه ها در جنگ داخلی نامعلوم درگیر شوند، زیر ساخت های کشورشان نابود شود و هزاران نفر تلفات بدهند.
گاهی در روابط بین الملل زمان ارزشمند است. کاخ سفید با یادآوری بهار عربی که پیش تر ظرف چند ماه به کنار رفتن حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر و زین العابدین بن علی، رئیس جمهور سابق تونس منجر شد، این استدلال ها را رد می کند.