خبرگزاری فارس: تعدادی از مخالفان دولت قذافی که از روز یکشنبه سفارت لیبی در برازیلیا را به اشغال خود در آوردهاند خواستار به رسمیت شناختن شورای انتقالی توسط دولت برزیل شدهاند.
به گزارش خبرنگار فارس از منطقه آمریکای لاتین، حدود 20 نفر از لیبیاییهای مقیم برزیل که از روز یکشنبه سفارت لیبی در برازیلیا را اشغال کردهاند، همراه با چهار نفر از دیپلماتهای این کشور، خواهان به رسمیت شناختن دولت جدید لیبی به ریاست شورای ملی انتقالی هستند.
این افراد اعلام کردهاند تا به رسمیت شناختن دولت جدید لیبی از سوی برزیل، سفارت را ترک نخواهند کرد.
در پی تحولات اخیر در لیبی و اقدام لیبیاییهای مقیم برازیلیا، "الزبیدی"، سفیر لیبی، از سفارت خارج شده است، ولی وزیر امور خارجه برزیل هنوز نامهای رسمی مبنی بر ترک سفارت از طرف وی دریافت نکرده است.
روز یکشنبه حدود 30 نفر از مخالفان دولت لیبی مقیم برزیل، سفارت لیبی در برازیلیا را اشغال کردند. این عده که توسط دیپلماتهای مخالف رژیم قذافی حمایت میشدند، پرچم لیبی را پایین کشیده و پرچم مخالفان را به جای آن نصب کردند.
مخالفان همچنین عکسهای قذافی و قانون اساسی فعلی را پاره کردند که این اقدامات منجر به وقوع درگیری بین طرفداران و مخالفان دولت قذافی شد.
در پی این اتفاقات، سفیر لیبی حوادث را به پلیس امنیت برازیلیا اطلاع داد. پلیس تا نیمه شب برای خروج تظاهرات کنندگان از محیط سفارت لیبی در برازیلیا مذاکره میکرد.
اشغال سفارت لیبی در برازیلیا با انتشار خبر تصمیم قذافی برای فرار به تونس همزمان بود.
خبرگزاری دولتی چین اطلاع داده بود که یک هواپیمای ونزوئلائی خانواده قذافی را به تونس منتقل کرده است.
دولت برزیل هنوز دولت معمر قذافی را در لیبی به رسمیت میشناسد و سفارتش در تریپولی همچنان باز است، اما در عین حال دیپلماتی را نیز برای مذاکره با دولت مخالفان در روز 30 ژوئیه به بن غازی اعزام کرده است.
روز گذشته "آنتونیو پاتریوتا"، وزیر امور خارجه برزیل، در رابطه با وضعیت لیبی اظهار داشت: برزیل تا زمان اعلام نظر سازمان ملل متحد در خصوص لیبی، موضعی اتخاذ نخواهد کرد.
این تصمیم ممکن است در جریان تشکیل کمیته اعتبارنامه در 21 سپتامبر قبل از آغاز اجلاس مجمع عمومی در نیویورک مشخص شود.
وی همچنین روز گذشته با دبیرکل اتحادیه عرب در این رابطه تلفنی گفتوگو کرد.
دولت برزیل در انتظار موضع سایر کشورهای بریکس (روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و همچنین تصمیم رسمی اتحادیه عرب در مورد به رسمیت شناختن شورای ملی انتقالی است تا موضع خود را در مورد لیبی اعلام کند.
برزیل آخرین دولت غربی بود که سفیرش را در ماه آوریل از تریپولی خارج کرد و سفیر برزیل در قاهره مسئولیت سفارت در لیبی را نیز به دست گرفت.
تا کنون هیچ یک از دولتهای آمریکای لاتین دولت مخالفان را در لیبی به رسمیت نشناخته است.