واحد مرکزی خبر/ آمریکا بار دیگر از سازمان ملل متحد خواست یک و نیم میلیارد دلار داراییهای مسدود شده لیبی را آزاد کند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بعد از ظهر روز چهارشنبه به درخواست دولت آمریکا در نشستی غیرعلنی گردهم آمدند تا درباره امکان آزاد کردن داراییهای مسدود شده رژیم معمر قذافی تبادل نظر کنند. شورای امنیت بیست و ششم فوریه گذشته در واکنش به سرکوب شدید مخالفان توسط ماموران رژیم لیبی، با تصویب قطعنامه ای داراییهای این کشور را مسدود و تحریم های سنگینی علیه دیکتاتور لیبی، اعضای خانواده و نزدیکانش اعمال کرد. سخنگوی هیئت دیپلماتیک آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد دولت آمریکا پیش نویس قطعنامه ای را ارائه کرده و در آن آزاد شدن یک و نیم میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده رژیم قذافی را برای تامین نیازهای انسانی فوری مردم لیبی خواستار شده است.
منابع دیپلماتیک اعلام کردند پیشنهاد آمریکا برای آزاد کردن داراییهای مسدود شده لیبی مخالفت برخی از کشورها از جمله آفریقای جنوبی را که عضو غیردایم شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد، برانگیخته است همین مسئله کار کمیته تحریمهای لیبی را مختل کرده است.
پیشنهادهای کمیته تحریمهای لیبی در سازمان ملل متحد که به اتفاق آرا باید تصمیم گیری کند، برای اجرایی شدن باید به تصویب همه پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد برسد. به گفته دیپلماتهای سازمان ملل متحد، دولت آفریقای جنوبی روز چهارشنبه درباره نقش آمریکا و اروپا در حمایت از انقلابیون لیبی که برای سرنگونی رژیم معمر قذافی مبارزه می کنند، ابراز تردید کرده است. منابع دیپلماتیک در نیویورک اعلام کردند آفریقای جنوبی تنها کشوری نیست که درباره داراییهای مسدود شده لیبی چنین دیدگاهی دارد. به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک، یک دیپلمات در سازمان ملل متحد که نخواست نامش فاش شود چهار شنبه شب اعلام کرد آفریقای جنوبی موافق است که پانصد میلیون دلار از داراییهای لیبی به منظور کمک به آوارگان لیبی و تامین نیازهای انسانی در این کشور آزاد شود اما دولت آمریکا خواستار آن است که یک میلیارد و پانصد میلیون دلار از داراییهای مسدود شده لیبی آزاد شود.