واحد مرکزی خبر / روزنامه القدس العربی در مقاله ای نوشت قذافی در شرایط کنونی خطرناکتر از گذشته است. این روزنامه درنسخه اینترنتی امروز خود دراین مقاله به قلم عبدالباری عطوان افزود، تردیدی نیست که دوره حکومت بیش از چهل ساله قذافی به پایان رسیده است و وی دیگر به قدرت نمی رسد اما اکنون برای جشن گرفتن و مبالغه درباره نابودی کامل دیکتاتور مخلوع زود است.
هیچ کس تصور نمی کرد چهارهفته پس از جان باختن محمد بوعزیزی، بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس به عربستان- پناهگاه دیکتاتورها- بگریزد همچنان که کسی انتظار نداشت با گذشت نوزده روز از شعله ورشدن انقلاب مصر، حسنی مبارک سرنگون شود اما جنگ لیبی بیش از مدت مورد انتظار طول کشید ودرعین حال طرابلس زودتر از پیش بینی بسیاری از تحلیلگران سقوط کرد.
نکته مهم این است که اکنون لیبی شاهد جابجا شدن نقش است به طوری که مخالفان در مسند قدرت نشسته اند و صاحبان سابق قدرت (قذافی و وابستگانش) نقش مخالف را به عهده گرفته اند بنابراین ممکن است که همچنان شاهد ادامه درگیری ونبرد دراین کشور باشیم. عبدالباری عطوان نوشت معمر قذافی آنچنان که برخی تصور می کنند مردی دیوانه نیست بلکه روباه پیری است که بیش از چهل سال بر لیبی حکومت کرد و درتمام این سالها بازیگری مهم درعرصه بین المللی بود بنابراین توجه به موارد ذیل ضروری است: 1- قذافی اکنون مکان خاصی ندارد که سازمان ناتو به آسانی بتواند آن را هدف قرار دهد. 2- قذافی بر کوهی از ارز نشسته و توانسته است میلیاردها دلار را به صورت نقدی وغیر نقدی اندوخته کند به همین علت از امکانات مالی خوبی برای تشکیل و تجهیز سازمان های تروریستی برخوردار است.
وی همچنین اطلاعات گسترده ای از شبکه سازمان های تروریستی دارد بنابراین می توان قذافی را شاه تروریسم نام نهاد و نباید دراین زمینه وی را دست کم گرفت. 3- دلایل و نشانه های آشکاری وجود دارد که از طرح حساب شده قذافی برای مرحله پس از سرنگونی حکایت می کند که پنهان شدن ناگهانی محافظانش و راه اندازی سریع شبکه رادیویی قذافی -پس از سقوط طرابلس- را دراین راستا می توان ارزیابی نمود. 4- اشتباهات اشغالگران عراق وافغانستان می تواند قذافی را به راه انداختن جنگی دراز مدت در لیبی تشویق کند. 5- مردم لیبی با انقلاب خود نظام دیکتاتوری فاسد قذافی را سرنگون کرده اند اما هدف این مردم هنوز محقق نشده است و تحقق این هدف یعنی تاسیس حکومت مبتنی بردمکراسی و عدالت به چگونگی عملکرد شورای ملی انتقالی این کشور بستگی دارد وموفقیت این شورا دراین باره می تواند اقدامات احتمالی قذافی را درآینده به شکست بکشاند.