پيگيری پرونده امام موسی صدر در اين برهه از زمان، نه تنها وظيفه اصلی شورای ملی انتقالی بلكه اقدامی در راستای حفظ منافع ملی مردم ليبی است.
«مصيب نعيمی»، مديرمسئول روزنامه «الوفاق»، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: مصلحت دولت جديد ليبی در اين است كه پرونده ربودهشدن امام موسی صدر را پيگيری كند و با توجه به اينكه در حال حاضر ابزار تحقيق را در دست دارد، به سادگی میتواند پرده از اين راز بردارد. فكر نمیكنم برای حل اين معما، نياز به فشار بينالمللی باشد چراكه دولت ليبی بيش از پيش نيازمند روابط خوب با كشورهای همسايه به ويژه لبنان و جمهوری اسلامی ايران است و پيگيری اين پرونده در حقيقت، اقدامی برای حفظ منافع ملی اين كشور است.
وی افزود: بهطور قطع اگر شورای ملی ليبی در اين مورد سهلانگاری كند، در وهله اول خود اين كشور در اين رابطه زيان خواهد ديد و معمولاً نيروهای انقلابی در چنين برههای، عملكردهای رژيم قبلی را تكرار نمیكنند و يا لااقل سعی میكنند آثار رژيم پيشين را از بين ببرند؛ برخی عناصر انقلابی در ابتدای امر قول دادهاند كه پيگيری پرونده امام موسی صدر را در اولويت كار قرار دهند و با روشنكردن ابعاد پنهان اين پرونده، يكی ديگر از جنايتهای قذافی عليه بشريت را به اثبات برسانند.
مدير مسئول روزنامه الوفاق در بخش ديگری از سخنانش با بيان اينكه مردم ليبی در ربوده شدن امام صدر نقشی نداشتهاند، اما میتوانند نقش مهمی در پيگيری پرونده ايفا كنند، تأكيد كرد: درست است كه قذافی به عنوان رهبر ليبی طرح ربودن امام موسی صدر را اجرا كرد و مردم ليبی هيچ نقشی در اين اقدام نداشتند؛ اما در حال حاضر مردم اين كشور در قبال سرنوشت امام صدر مسئوليت دارند و حتما بايد به وظيفهشان عمل كنند.
وی اضافه كرد: علاوه بر اينكه پيگيری اين پرونده وظيفه اصلی دولت جديد ليبی است، تحقيق و تفحص درباره سرنوشت امام موسی صدر میتواند در افكار عمومی جهان به نفع مقامات دولت جديد ليبی باشد و تلاش دولت جديد برای پاكسازی كامل اين كشور از جنايتهای قذافی را نشان دهد.
نعيمی به وضعيت كنونی ليبی اشاره و عنوان كرد: قطعاً در وضعيت فعلی اوضاع در ليبی به قدری آشفته است كه شايد نتوان موضوع اختطاف امام موسی صدر را هماكنون مورد پيگيری قرار داد، اما اين مطالبه در ابتدای امر از طريق لبنان به شورای انقلابی ليبی اعلام شده است و مقامات دولت انتقالی در جريان هستند كه بايد پاسخگوی اين مسئله نيز باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر اولويت اصلی ليبی پاكسازی عناصر بازمانده از رژيم قذافی و تشكيل دولت موقت و نظاممند برای به دست گرفتن امنيت كشور تا مرحله بعدی است. هنوز زمان زيادی از دگرگونی در ليبی نگذشته است و وضعيت قذافی و پسرانش مشخص نيست. اگر قذافی دستگير شود و مورد بازخواست قرار گيرد؛ اين امر میتواند كمك بيشتری به مشخص شدن قضيه بكند چراكه بهطور قطع، خود قذافی و اطرافيان درجه يك وی میتوانند در اين مورد اطلاعات درستی ارائه دهند.
مديرمسئول روزنامه الوفاق در پايان سخنانش توضيح داد: اگر قذافی كشته شود، تحقيق دشوارتر میشود ولی بايد توجه كنيم كه دولتی كه روی كار میآيد با سلطه بر تمامی اسناد میتواند تحقيق را آغاز كند و به سرانجام برساند.