قدسنا - در سه دهه اخیر، بحران سیاسی در کشور سومالی که با چهره بسیار دردناک جنگ،خونریزی، قحطی و مصیبت های ناشی از آن برای ملت مسلمان این کشور همراه بوده، همواره به عنوان یکی از تیترهای خبری مهم، مورد توجه رسانه های گروهی منطقه و جهان قرار داشته است. اما همین رسانه ها درپوشش وقایع کشور سومالی به نوعی عمل کرده اند که امروز بازتاب اصلی مشکلات سومالی در فقر و گرسنگی این ملت رنجدیده و نیاز آن ها به تامین امنیت توسط بیگانگان! خلاصه می گردد.
هرچند نمی توان منکر بحران فقر و گرسنگی در این کشور شد اما با توجه به منابع غنی که این کشور در اختیار دارد با اندکی تامل پرسشی در ذهن ایجاد می شود مبنی بر این که: چگونه یک کشور غنی با بحران گرسنگی، فقر و جنگ داخلی دست و پنجه نرم می کند. در این جاست که پرداختن به عملکرد جهت دار رسانه های بین المللی که در خدمت جریان صهیونیسم بین الملل قرار دارند می تواند کلید پاسخ را در اختیار ما قرار دهد. به عبارت دیگر باید گفت اگر ادعای رسانه ها و اخباری که در رابطه با بحران در سومالی مخابره می کنند، صحت داشته باشد، باید بپذیریم که بحران سومالی تنها یک بحران داخلی است اما باید اذعان کرد چنانچه ریشه ها و علل بحران سومالی عناصری سنتی و داخلی بود، راهکارهای حل و فصل آن نیز می بایست قدری آسانتر می بود و پیچیدگی های شرایط موجود را هم نمی داشت.
بررسی دقیق خاستگاه و ریشه های آنچه در سومالی جریان دارد عمق توطئه برای ایجاد بحران را مشخص می سازد. در این راستا ابتدا باید اهمیت ژئوپلیتیک سومالی و منطقه شاخ آفریقا را مورد توجه قرار داد. سومالی در مجاورت آبراه و معبر راهبردی جهان یعنی باب المندب قرار دارد و با ۳۰۲۵ کیلومتر مرز دریائی در اقیانوس هند و خلیج عدن (یعنی طولانی ترین ساحل در بین کشورهای آفریقایی) دارای بنادر متعددی است که سبب شده بهترین شرایط را برای پهلوگیری کشتی های نفت کش و تجاری داشته باشد. موقعیت راهبردی کشور سومالی، وجود ذخایر طبیعی مانند اورانیوم، سنگ آهن ، گاز طبیعی و نفت باعث شده تا این کشور همواره در کانون توجه سیاست های استعماری قرار گیرد. از این رو جریان صهیونیسم بین الملل از بحران قبیله ای مزمن موجود در این کشور بهره برداری کرده و با در اختیار گرفتن اداره اتیوپی و تبدیل آن به اسرائیلی دیگر در منطقه و تحمیل جنگ ناخواسته دیگری از سوی اتیوپی بر سومالی، سعی در پیاده کردن راهبردهای استعماری خود در این منطقه داشته است. بدیهی است این جریان در راستای پیشبرد اقدامات خود احتیاج به بستری مناسب دارد. در این جاست که رسانه های قدرتمند بین المللی به عنوان ابزارهای قدرتمند این جریان با تغییر مسیر ذهن مخاطبان (میلیون ها انسان) زمینه را برای فعالیت مطمئن خط دهندگان خود فراهم می کنند. مسلما در ریشه یابی علل فقر و گرسنگی و مرگ و میر هزاران کوک سومالیائی باید مواردی چون تلاش جریان صهیونیسم برای تغییر مسیر نفت از خلیج فارس و تنگه هرمز به باب المندب، تسریع نعاملات رژیم صهیونیستی از طریق تنگه باب المندب و تلاش صهیونیسم بین الملل در راستای توسعه سیطره بر منطقه بکر شاخ وشمال آفریقا را مورد توجه قرار دهیم. پس اگر سومالی سال هاست که با نسل کشی و فقر دست در گریبان است و در این عصر تکنولوژی همچنان دزد دریائی به خود می بیند، باید در جای دیگری به دنبال علل آن گشت.
منبع menanews.ir