واحد مرکزی خبر / وزیر امور خارجه انگلیس در اظهاراتی گفت: ما به لحاظ دیپلماتیک بسیار فعال هستیم تا کشورهای بیشتری شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت بشناسند.
ویلیام هیگ در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی گفت:در روزهای اخیر پیشرفت هایی در لیبی حاصل شده که بسیار رضایت بخش است اما هنوز کار تمام نشده است.
باید تاکید کنم رژیم قذافی به پایان رسیده اما به نظر می رسد هنوز چند هزار نیروی وفادار به رژیم وی به خصوص در جنوب طرابلس و اطراف شهر سرت همچنان به جنگ ادامه می دهند.بنابراین کار در لیبی هنوز تمام نشده است.اکنون زمان آن است که سرهنگ قذافی به این نیروها بگوید جنگ را متوقف کنند تا از خونریزی بیشتر جلوگیری شود. ویلیام هیگ گفت:ما به لحاظ دیپلماتیک بسیار فعال هستیم تا کشورهای بیشتری در جهان شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت بشناسند و دارایی های دولت لیبی آزاد شود زیرا آزاد شدن دارایی ها به حل بحران انسانی در این کشور کمک می کند. وزیر امور خارجه انگلیس گفت:مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی همواره به شدت به حامیان خود تاکید کرده که نباید بدنبال انتقام گیری باشند.
وی به عنوان قاضی سابق کاملا آگاه است که باید موضوع از طریق رویه قضایی روشن و صریح پیگیری شود. ویلیام هیگ گفت:هنوز حضور قذافی و خانواده وی در یک هتل در شمال طرابلس تایید نشده است اما نمی توانیم این گزارش ها را رد کنیم.بسیار اهمیت دارد که مردم لیبی آینده خود را تعیین کنند از جمله آن سرنوشت قذافی است.آنچه که ما دوست داریم اتفاق بیفتد این است که سرهنگ قذافی در دادگاه بین المللی کیفری محاکمه شود و شورای ملی انتقالی لیبی خواستار تعقیب قضایی وی شود اما خود دولت آینده لیبی باید در این مسئله تصمیم گیرد.
ویلیام هیگ درباره تیراندازی مخالفان به سمت یکدیگر گفت: شلیک به خودی در هر جنگی اتفاق می افتاد.
من فکر نمی کنم مخالفان به صورت عمدی به سمت یکدیگر شلیک کرده باشند.
حقیقت این است که وقتی یک شهری سقوط می کند درباره این که چه کسی کنترل آن در دست گیرد صحنه های اغتشاش روی می دهد.به همین جهت اهمیت داردکه هر چه سریع تر دارایی های مالی برای حمایت از شورای ملی انتقالی آزاد شود.
ما به دنبال این هستیم که شورای ملی انتقالی هر چه سریعتر امور اداره طرابلس را در دست گیرد.همانطور که این کار را به خوبی در بنغازی انجام داد.من زمانی که به بنغازی سفر کردم دیدم که شورای ملی انتقالی در مدت کوتاهی کنترل موثر این شهر را در دست گرفت. ویلیام هیگ گفت: با وجود شک و تردید در همه مراحل این روند از تردید در تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد گرفته تا شک و تردید در خصوص پایان یافتن بن بست در لیبی، ما اطمینان بالایی به مردم لیبی و توانایی آنها برای پیشبرد امور خود داشتیم.ما می توانیم کارهای زیادی برای کمک به این کشور انجام دهیم.
اکنون در حال ارائه کمک های پزشکی هستیم و می توانیم شیوه های تامین امنیت را آموزش دهیم.دولت انگلیس بیست و پنج میلیون پوند برای کمک های فوری کنار گذاشته است.زمانی که نظم و امنیت در طرابلس برقرار شود می توانیم در زمینه های بیشتری کمک کنیم اما مردم لیبی باید آینده خود را تعیین کنند و نباید اهمیت این مسئله را فراموش کرد. وزیر امور خارجه انگلیس به خبرنگار بی بی سی گفت: همانطور که شما گفتید یکی از درس های عراق این است که غرب نمی تواند یک مدل (مانند خود)در لیبی تحمیل کند اما نکته خوب این است که شورای ملی انتقالی لیبی در کنفرانس لندن در مارس دیدگاه لیبی دموکراتیک داشت.این شورا جزییات بیشتری درباره نحوه تشکیل دولت موقت بیان کردد.من با رئیس شورای ملی انتقالی و دیگر سران این شورا گفتگو کردم و آنها واقعا متعهد به لیبی دموکراتیک و آزاد هستند.
بنابراین ما تلاش می کنیم که آنها شانس تحقق لیبی دموکراتیک و آزاد را بیابند.