افکار نیوز - رييس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره مسائل داخلي و مخالفت هاي خارجي را مانع بهبود سريع تر روابط ايران و مصر عنوان کرد.
به گزارش برنا، مجتبي اماني با اشاره به اينکه روابط ايران و مصر بعد از انقلاب ۲۵ ژانويه به شدت بهبود يافته، گفت: با اين حال هنوز چالش هاي بسياري وجود دارد که مانع رسيدن به پيشرفت قابل توجه مي شود.
به گزارش شبکه خبري "خاورميانه شمال آفريقا"(MENA) وي با اشاره به اينکه مصري ها درباره برقراري رابطه جدي با ايران ترديد دارند، اين موضوع را به شرايط داخلي و اولويت هاي ديگر مصري ها مربوط دانست و اضافه کرد: مسايل خارجي هم مانع پيشرفت در روابط ايران و مصر است چرا که آمريکا و رژيم صهيونيستي به شدت مخالف برقراري روابط تهران و قاهره هستند.
اماني همچنين از متحدان منطقه اي آمريکا و رژيم صهيونيستي براي ممانعت از تقويت روابط دو کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: برخي کشورهاي عربي نيز مخالف برقراري رابطه ايران و مصر هستند، هر چند مقامات مصري هر گونه فشار خارجي را رد کرده اند.
رييس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره، گفت: در زمان رژيم حسني مبارک مقامات سياسي مصر از مسايل خاصي براي قطع روابط بين دو کشور بهره برداري مي کردند، اما انقلاب ۲۵ ژانويه مصر را تغيير داد و اکنون بحث درباره اختلافات قديمي که توسط رژيم سابق مصر مطرح شده بود غيرمنطقي است.
اماني با انتقاد از طرح اتهام جاسوسي عليه ديپلمات ايراني در دو ماه گذشته اين اقدام را تلاشي براي ممانعت از پيشرفت روابط ميان دو کشور عنوان کرد و گفت: چنين تلاش هايي به اهداف خود نمي رسند، چرا که با اين مساله به طور مناسبي برخورد شد.
وي درباره همکاري اقتصادي ميان ايران و مصر تاکيد کرد: چالش هاي بسياري براي برقراري روابط تجاري جدي و سرمايه گذاري ميان دو کشور وجود دارد. مقامات رژيم سابق مصر با شرکت هاي آمريکايي ارتباط دارند. بنابراين واشنگتن فرصت را مغتنم شمرده و آنها را براي توقف پيوند اقتصادي با ايران تحت فشار قرار مي دهد.
رييس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره دشواري در گرفتن ويزا را مانع اصلي در تقويت روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: به رقم پروازهاي مستقيم ميان تهران و قاهره محدوديت هاي ويزا از زمان سقوط حسني مبارک تغيير نکرده است.
مجتبي اماني احتمال ديدار احمدي نژاد از مصر را بعيد ندانست و بيان کرد که رييس جمهور کشورمان در ديدار گروه مصري آمادگي خود را براي سفر به مصر اعلام کرده است.
وي در ادامه با اشاره به محاکمه مبارک، خرسندي ايران از اقدام مصري ها عليه مبارک را که آسيب بسياري به منافع منطقه از جمله ايران وارد کرده بود، ابراز کرد.
اماني تحريم هاي اعمال شده عليه سوريه را با هدف آسيب رساندن به محور مقاومت قلمداد کرد، نه منافع مردم سوريه و سپس با اشاره به تصميم بشار اسد براي انجام اصلاحات از مردم خواست منتظر نتايج گام هايي باشند که قرار است اتخاذ شود.
رييس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره با انتقاد از استانداردهاي دو گانه آمريکا که نمونه آن در قبال معترضان بحريني مشهود است، اظهار داشت: از اطلاعات نادرستي که توسط عربستان و رسانه هاي عربي با هدف ايجاد نگراني از نقش ايران در منطقه صورت مي گيرد، انتقاد داريم.
اماني برخي اتهامات مبني بر قاچاق سلاح از سوي ايران به رژيم بشار اسد به منظور سرکوب معترضان را رد کرد و گفت: ما از اسد در مقابل مردمش حمايت نمي کنيم. برخي به دنبال خراب کردن تصوير ما بر جهان هستند.