واحد مرکزی خبر / مدیر کل اقدام علیه گرسنگی در میزگردی در شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار که درباره نحوه کمک رسانی به قحطی زدگان سومالی برگزار شد، درباره اقدام نظامی احتمالی غرب در سومالی هشدار داد.
در ابتدای این میزگرد، جیمز آندره خبرنگار ارشد شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار پس از بازگشت از مناطق قحطی زده سومالی درباره مشاهدات خود گفت: مجموعه ای از واقعیات موجود در آن منطقه بسیار تکان دهنده است..
وضع زندگی و قحطی در آنجا فاجعه بار است.
برخی افراد در وضع کاملا وحشتناکی هستند.
در مجموع می توان گفت که قحطی زدگان سومالی در وضع بسیار سختی هستند. این خبرنگار درباره شبه نظامیان گروه شباب گفت: هنوز برخی از اعضای گروه شباب در مناطقی از موگادیشو حضور دارند.
آنها با مردم مخلوط شده اند.
با این که گروه شباب به طور رسمی از برخی مناطق عقب نشینی کرده است اما برخی از عناصر این گروه همچنان در آن مناطق حضور دارند. فرانسوا دانل مدیر کل اقدام علیه گرسنگی در این باره که چگونه می توان از اختلاس کمک های ارسال شده برای قحطی زدگان سومالی جلوگیری کرد گفت: وضع موگادیشو پیچیدگی های سومالی را نشان می دهد.
در این کشور ما شاهد مجموعه ای از عوامل هستیم که زندگی را برای مردم بویژه افراد آسیب پذیر تر همچون کودکان زیر پنج سال سخت کرده است.
از سوی دیگر کار برای فعالان بشردوست نیز سخت شده است.
مداخله در موگادیشو سخت است.
در حال حاضر شاهد صدور مشکل سومالی به جنوب اتیوپی و اردوگاه بزرگ داداب در کنیا هستیم زیرا کسانی که با این مشکلات مواجه هستند یا به امید کمک به موگادیشو می روند یا با پیاده روی چندین روزه خود را به اردوگاه ها می رسانند و در این اردوگاه ها به امید دریافت کمک هایی از کشورهای همسایه هستند.
با این حال برخی ها نیز هستند که برای امنیت بیشتر ترجیح می دهند محل سکونت خود را ترک نکنند. این فعال بشردوست درباره مذاکره با گروه شباب گفت: ما با شباب مذاکره می کنیم.
لازم به ذکر است که ما در منطقه ای جنگی هستیم و فعالان بشردوست معمولا در این شرایط مداخله می کنند.
به این ترتیب به طور همزمان هم باید با دولت موقت و هم با مخالفان مسلح مذاکره کرد.
نباید گروه شباب را محکوم کرد و نباید گفت که چون گروه شباب مخالف غرب است بهتر است به سومالی نرویم.
این وظیفه فعالان بشردوست است که خنثی و بی طرف باشند و فقط به این فکر باشند که چگونه می توان به مردمی که قربانی این شرایط شده اند دسترسی پیدا کرد. وی افزود: گروه شباب طرح سازمان برنامه جهانی غذا را رد کرده است و امروزه سازمان های اندکی در سومالی فعالیت دارند.
به این ترتیب سازمان هایی که از مدتها پیش با سومالی آشنا هستند و با طرف های حاضر در این کشور مذاکره می کنند کمک ها را به مناطق قحطی زده تحت کنترل شباب می رسانند و حداکثر دسترسی را به قربانیان دارند. وی در این باره که آیا اقدام احتمالی سازمان ملل متحد برای ایجاد دالان انسانی برای کمک رسانی به قحطی زدگان سومالی می تواند به عنوان راه حل مطرح شود یا نه گفت: به نظر من این شیوه نمی تواند راه حل باشد.
امروزه فعالان بشردوست اندکی هستند که چنین راه حلی را توصیه می کنند.
زیرا ما در گذشته در دهه نود شاهد شکست امریکا بوده ایم.
امروزه مداخله ای از نوع مداخله در عراق یا افغانستان که در آن نیروهای مسلح غربی در سومالی مداخله کنند وضع را بدتر خواهد کرد.
به این ترتیب ما مذاکره با طرفهای مختلف در سومالی را پیشنهاد می کنیم.
مطمئنا مذاکرات کند و ناقص خواهد بود اما همواره بهتر از مداخله نظامی خواهد بود.
واقعیت این است که مداخله نظامی وضع انسانی در سومالی را بدتر خواهد کرد.