خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه اکوادور هدف از تجاوز نظامی ناتو با حمایت آمریکا به لیبی را تصاحب ذخایر عظیم نفتی در این کشور دانست.
به گزارش خبرنگار فارس از منطقه آمریکای لاتین، "ریکاردو پاتینیو"، وزیر امور خارجه اکوادور، در رابطه با تحولات اخیر خاورمیانه و به ویژه لیبی، نفتخیز بودن این کشور را عامل اصلی تجاوز ناتو و غرب به وی دانست.
وزیر امور خارجه اکوادور با اشاره به بحران لیبی اظهار داشت: از همان زمانی که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در 17 مارس سال جاری در این رابطه صادر شد، مشخص بود که ناتو با حمایت آمریکا قصد تجاوز به لیبی را دارد.
ریکاردو پاتینیو در این رابطه خاطرنشان کرد: تجاوز نیروهای ناتو به لیبی برای تصاحب نفت این کشور صورت گرفته است و این تجاوز حق تعیین سرنوشت ملت این کشور آفریقایی را تحت تاثیر قرار داده است.
تا کنون هیچ یک از دولتهای آمریکای لاتین دولت مخالفان را در لیبی به رسمیت نشناختهاند و همگی تجاوز ناتو به این کشور را محکوم کردهاند.
"والتر یومار"، یکی از رهبران حزب کارگر برزیل، در رابطه با رخدادهای اخیر خاورمیانه و به ویژه لیبی به انتقاد از دخالتهای خارجی در امور دیگر کشورها پرداخت.
این رهبر حزب حاکم برزیل در این رابطه اظهار داشت: انتقادات حزب کارگر و احزاب چپ آمریکای لاتین علیه "دخالت خارجی" کشورهای سازمان "ناتو" در امور دیگر کشورها همچنان به جای خود باقی است.
والتر یومار در ادامه تاکید کرد: هنوز موضع رسمی حزب کارگر در مورد شورای ملی انتقالی در لیبی مشخص نشده است.
در همین رابطه "آنتونیو پاتریوتا"، وزیر امور خارجه برزیل، نیز اظهار داشت: برازیلیا تا زمان اعلام نظر سازمان ملل متحد در خصوص لیبی، موضعی اتخاذ نخواهد کرد.
برزیل آخرین دولت غربی بود که سفیرش را در ماه آوریل از تریپولی خارج کرد.
"هوگو چاوز"، رييسجمهور ونزوئلا، نیز در این خصوص اعلام کرد: ما در لیبی تنها یک دولت را به رسمیت میشناسیم، دولتی که "معمر قذافی" رهبر آن است.
وی ایفای نقش ناتو و دولت آمریکا را در جنگ لیبی محکوم کرد و اظهار داشت بدون شک ما با جنون امپریالیستی مواجه هستیم.
چاوزهمچنین هشدار داد: آمريکاییها و قدرتهای غربی به دنبال چپاول نفت ليبی هستند. آنها يک کشور را ويران کردهاند و همچنان به ويرانی آن ادامه میدهند و معلوم نيست که چه تعداد کودک تا کنون در اين حملات کشته شدهاند.
"اوو مورالس" رئیسجمهور بولیوی، نیز حمله نیروهای نظامی خارجی به کشور لیبی را محکوم کرده است.
بولیوی اخیرا با شایعاتی در خصوص پناه دادن به قذافی مواجه شده است. مورالس روز گذشته شایعه ورود مخفیانه معمر قذافی به کشورش را تکذیب کرده و آن را شایعه دشمنان برای ضربه زدن به دولت بولیوی توصیف کرد.