واحد مرکزی خبر / کشورهایی که زمانی برای سرنگون کردن رژیم قذافی متحد هم شده و در کنار هم بودند، اکنون برای تصاحب ثروت های نفتی این کشور به جان هم افتاده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی در حالی که کشورهای مختلف مانند ترکیه و ایتالیا در کنار آزاد شدن بخشی از دارایی های مسدود شده لیبی، به شورای ملی انتقالی این کشور کمک می کنند، نگرانی هایی را درباره سلامت مالی رژیم آینده این کشور پدید آمده است. به باور لوکا گالاسی روزنامه نگار و خبرنگار صلح در ایتالیا، دولت های مختلف منافع گوناگونی در کشورهای دیگر دارند و می خواهند بار دیگر صنایع خود را در این کشورها بازگشایی کنند.
همه برای این کار با یکدیگر به رقابت می پردازند. ایتالیا موضع مسابقه با فرانسه را بر سر منابع نفتی در لیبی و بازگشایی صنایع خود در این کشور مردود می داند ولی دولت ایتالیا گفته است که مانند آنچه در رژیم قذافی سابقه داشت، می خواهند با دولت جدید نیز روابط نزدیک تجاری داشته باشند.
حال که کمک ها و پول های سرشاری به سوی شورای ملی انتقالی سرازیر می شود، این سوال ایجاد می شود که منابع سرشار لیبی از آن کدام کشور خواهد شد. به باور فابریسیو مورونتا با سقوط رژیم قذافی، مرز ها بین دارایی های عمومی لیبی و دارایی هایی که نزدیکان قذافی به نام خود کرده بودند فرو ریخته است و چندان روشن نیستند.
بسیار دشوار است که بگوییم چه میزان از این پول ها مربوط به دارایی های خصوصی قذافی است و چه میزان از آن را می توان اموال مردم لیبی دانست. نزدیکان قذافی همواره به استفاده از اموال لیبی به عنوان دارایی های شخصی خود علاقه نشان داده بودند؛ اکنون این نگرانی وجود دارد که با آزاد شدن دارایی های مسدود شده لیبی بدون نظارت مناسب، بار دیگر شاهد فساد در لیبی باشیم. گالاسی می گوید اکنون لیبی به سرزمین فرصت ها تبدیل شده است و همه می خواهند این کشور را غارت و از این جنگ به بهترین نحوه به سود خود استفاده کنند.
در واقع انتظار می رود که صنایع اروپا به زودی به سوی لیبی سرازیر شوند؛ در واقع به بازسازی چیزی بپردازند که خود خرابش کرده اند.