يك مقام ارشدنظامي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي' ناتو'، بدنبال بروز ناامني و اغتشاشات و اختلافات گروهي درليبي پس از سرنگوني حكومت معمر قذافي دراين كشور، مدعي شد كه درمورد ليبي از عراق درس گرفته ايم.
به گزارش گروه اخبار صوتي وتصويري ايرنا، درياسالار 'گيام پائولو دي پائولو' ، دبيركل كميته نظامي پيمان آتلانتيك شمالي' ناتو' امروز شنبه در گفت و گو با شبكه تلويزيوني' يورونيوز'
درباره اوضاع كنوني درليبي و نيز احتمال اعدام هاي دستجمعي و امكان درگيري در ميان قبايل مختلف دراين كشور و مقايسه آن با عراق ادعا كرد،جامعه بين الملل و شوراي ملي انتقالي از اوضاع عراق درس گرفته اند.
وي افزود، شوراي ملي انتقالي قادر و مايل است تا روندي فراگير را در پيش گيرد كه در آن تمام اقشار جامعه از جمله كساني كه تاكنون از قذافي حمايت مي كرده اند، نقش داشته باشند.
اين مقام سازمان ناتو درخصوص اوضاع امنيتي در ليبي ، و نقش اين سازمان در برقراري امنيت در اين كشور گفت:برقراري امنيت در ليبي برعهده دولت مشروع و مردم ليبي است و ناتو آماده است با درخواست اين كشور در برقراري امنيت كمك كند.
وي درباره وجود انواع تسليحات از جمله 20 هزار موشك در ليبي افزود: ناتو داراي تجربه كافي براي جمع آوري سلاح هاي خطرناك است و ناتو در صورت درخواست از طرف ليبي ،مي تواند در اين زمينه اقدام كند.
'دي پائلو ' دربخشي ديگر از اين مصاحبه، هرگونه احتمال دخالت زميني ناتو در ليبي را رد كرد.
وي گفت: نقش ناتو نه رهبري بلكه حمايت است و درهرحال ما هرگونه استقرار نيروهاي زميني تحت فرماندهي ناتو در ليبي را رد مي كنيم.
وي افزود تصور هم نمي كنم سازمان ملل نظر مساعدي در اين مورد داشته باشد.
انقلابيون ليبي يكشنبه شب هفته گذشته بدون هيچ مقاومتي وارد طرابلس شدند و در نهايت 'باب العزيزيه' محل اقامت معمر قذافي را به تصرف خود در آوردند.
قذافي در اول سپتامبر سال 1969 در پي يك كودتاي بدون خونريزي 'ادريس' شاه ليبي را بركنار و خود زمام امور را در اين كشور به دست گرفت.
به دنبال خيزش مردمي در ليبي از فوريه (بهمن)گذشته و سركوب خونبار مردم از سوي رژيم قذافي، شوراي امنيت سازمان ملل قطعنامه 1973كه از سوي انگليس و فرانسه تهيه شده بود را به منظور ايجاد آسمان ممنوع پرواز برفراز اين كشور به تصويب رساند.
دولت هاي غربي از جمله آمريكا و پيمان آتلانتيك شمالي' ناتو' تحت عنوان حمايت از غير نظاميان ،عمليات نظامي هوايي خود در خاك ليبي را به اجرا گذاشتند.