بین الملل > آفریقا - واحدمرکزی خبر:با سرنگونی رژیم معمر قذافی، ممکن است بخشی از قاره آفریقا دستخوش ناامنی شود.
شبکه خبری فرانس بیست وچهار درگزارشی به بررسی پیامدها و عواقب سرنگونی رژیم معمر قذافی بر کل قاره آفریقا پرداخت و اعلام کرد شاید تصرف طرابلس توسط انقلابیون ،نفس تازه ای برای مردم لیبی باشد اما این رویداد پیامدها و عواقبی برای کل قاره آفریقا خواهد داشت. پیامدها و عواقبی که بیش از همه کشورهای همسایه لیبی و کشورهای غربی را نگران کرده است.
آنها از این نگران هستند که مبادا سرنگونی رژیم معمر قذافی، گسترش فعالیت های تروریستی در برخی کشورهای آفریقایی را در پی داشته باشد.
زیرا رژیم معمر قذافی در طول این مدت خود را به عنوان ضامن مبارزه با گروه تروریستی القاعده جا زده بود.
از این گذشته، داشتن مرزهای نفوذ پذیر با کشورهایی مثل نیجر و غارت انبارهای مهمات وسلاح در لیبی در ماههای اخیر، بیش از پیش مایه نگرانی شده است. آنتوان گلازه بنیانگذار و مدیر مسئول سابق نشریه لا لتر دو کونتینان در این باره می گوید تنها دستگاههای امنیتی واقعا می دانندآیا گروههای تروریستی وابسته به القاعده به سلاح های پیشرفته در بنغازی دست یافته اند یا خیر و آیا این گونه سلاح ها در اختیار آنها قرار گرفته است یا خیر. در چاد، ادریس دبی رئیس جمهوری این کشور ازحمایت بی دریغ لیبی در سرکوب شورشیان در کشورش استفاده کرد.اما امروز ورق برگشته است و در شمال چاد، شورشیان ازموقعیت به وجود آمده و ضعیف شدن موقعیت ادریس دبی به علت سرنگونی رژیم معمر قذافی خوشحال هستند.
جنگ لیبی و سرنگونی رژیم معمر قذافی همچنین تاثیرات منفی اقتصادی بر کل قاره آفریقا داشته است .
زیرا همه مبادلات تجاری و اقتصادی با لیبی به طور کامل قطع شده است .
به عنوان مثال، در کشور مالی ، بسیار از هتل های متعلق به رژیم معمر قذافی بی مشتری شده اند.
زیرا غربی ها مایل نیستند در این هتل ها اقامت داشته باشند.
همین حالت درباره بورکینافاسو و نیجر نیز صادق است.
در نیجر چندین طرح زیرساختی و جاده ای که لیبی آنها را تامین مالی می کرد اکنون نیمه کاره رها شده اند. معمرقذافی نسبت به رهبران کشورهای آفریقایی نیز دست و دل باز بود و هر از چندگاهی به آنها کمک می کرد.
بی جهت نبود که بسیاری ازسران کشورهای آفریقایی از هنگامی که قیام مردم لیبی علیه رژیم معمر قذافی آغاز شد موضع محتاطی در قبال انقلابیون لیبی اتخاذ کردند و با دخالت نظامی ناتو در این کشور مخالف بودند.