خبرگزاری فارس: با پیروزی مخالفان در لیبی، سیاست خارجی آلمان در برابر تحولات این کشور با انتقادهایی روبرو شده است.
به گزارش فارس، شبکه خبری "دویچه وله" طی گزارشی نوشت: آلمان در شورای امنیت سازمان ملل به ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی رأی نداد و این در حالیست که وزیر خارجه همچنان از این سیاست دفاع میکند.
در ماه مارس امسال، دولت آلمان از رأی دادن به قطعنامه ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی خودداری کرد. این قطعنامه با این که تنها جلوگیری از پرواز بمبافکنهای لیبی را در حریم ممنوعه تصویب کردهبود، به دستاویزی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تبدیل شد که ظرف پنج ماه گذشته خاک لیبی را هفت هزار و 500 بار بمباران کند.
اکنون، با سقوط طرابلس، رسانههای آلمانی، بحث گستردهای را درباره درستی یا نادرستی موضعی که آلمان اتخاذ کرده، به راه انداختهاند و این بحثها سبب شد که در روز پنجشنبه گذشته "گیدو وستروله" وزیر امور خارجه آلمان در محل وزارت خارجه به تحلیل اوضاع لیبی بپردازد.
* دفاع وستروله از سیاست آلمان
وستروله ضمن استقبال از آزادیخواهی مردم لیبی درباره تحریمهای بینالمللی اعلام کرد: «این تحریمها در تضعیف خودکامگی رژیم لیبی نقش تعیین کنندهای داشته است و تأییدی بر سیاست آلمان است که حاضر نشد ارتش خود را در منازعات داخلی لیبی دخالت دهد.»
وی افزود: «تصمیم ما درست بود، زیرا ما روی به ثمر رسیدن یک راهحل سیاسی حساب میکردیم.»
وزیر خارجه آلمان در ادامه در اظهاراتی خویشتندارانه درباره حضور نظامی ناتو در لیبی گفت: «هرکس به روش خود ایفای نقش کرد.»
وی به جای تأیید نقش ناتو، به متحدان آلمان در این پیمان توصیه کرد که نباید پیروزی مردم لیبی را به حساب خودشان بگذارند.
احتمالا، منظور وستروله "نیکلا سارکوزی" رئیسجمهور فرانسه بود که از "پیروزی مخالفان و متحدان" سخن گفته و به نوشته بخش آلمانی دویچه وله، با سینه سپر کردن آن را به حساب فرانسه گذاشته است.
* نقش آلمان در آینده لیبی
آلمان احتمالا در لیبی پس از قذافی برای جلب اعتماد متحدان موقعیت دشواری خواهد داشت.
دویچهوله مینویسد: این نظریه پخش شده در بسیاری از رسانههای داخلی که میگوید "آلمان باید در ماههای آینده برای جبران زیان در لیبی بسیار فعال باشد"، با واقعیت سیاست خارجی انطباق ندارد و جلب اعتماد کامل متحدان، به این سادگی نخواهد بود.