ایرنا-امروز پايتخت ليبي روز نسبتا آرامي داشت، قطعي بنظر مي رسد قذافي ديگر در مركز فرمانروائي اش قدرتي ندارد اما نگراني جديد نه رفتن يا نرفتن ديكتاتور نيست بلكه جانشيني اوست.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه خبري الجزيره انگليسي شنبه شب طي گزارشي از ليبي با اشاره به آرام شدن نسبي پايتخت و پيشروي انقلابيون به سوي آخرين پايگاه سنتي قدرت قذافي و هواداران او در شرق مهمترين نگراني مطرح در ميان مردم و فعالان سياسي را نه تعيين وضعيت نهايي قذافي بلكه ابهام در چگونگي پر شدن خلاء قدرت در غياب ديكتاتور توصيف كرد.
اكنون مشكل فرا روي مخالفان قذافي كسب قدرت نيست زيرا اين هم در حال وقوع است پرسش آن است كه چه كسي و در چه زماني جانشين رهبر مخلوع ليبي خواهد شد. ضرورتي غيرقابل انكار و بسيار مهم زيرا مخالفان قذافي ديكتاتور بزرگ داراي طيف وسيعي از عقايد مختلف سياسي هستند و اگر خلاء قدرت در ليبي طولاني شود ممكن است گروه هاي همسوي امروز به گروه هاي متخاصم فردا تبديل شوند و آن زمان ديگر براي مهار خشونت در كشوري كه سابقه فعاليتهاي مدني و سياسي آزاد و در عين حال قانون مند را ندارد شايد دير باشد.
هنوز مشخص نيست ديكتاتور ليبي و خانواده اش كجا هستند اما پرسش مهم امروز در اين كشور آن است كه رهبر آينده ليبي كيست و با چه شيوه روي كار مي آيد، وفاق ملي و بنيان گذاري روند دموكراتيك ساخت دولت نوين ليبي بر اساس ارزشهاي مردمي برقرار مي شود يا جنگ و جدال بر سر قدرت و تلخ شدن كام مردم كه تازه از سقوط ديكتاتور 40 ساله شيرين شده است.