خبرگزاری فارس: کارشناسان به رهبران روسیه توصیه میکنند تا برای حفظ منافع این کشور و با توجه به نفوذ کشورهای غربی در لیبی، زمان آن رسیده که مقامات مسکو هم با حکومت جدید در لیبی روابط دیپلماتیک برقرار کنند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه «نیزاویسیمایا گازیه تا»، در سفارت لیبی در مسکو، مانند همه نمایندگیهای دیپلماتیک این کشور در سایر کشورهای جهان پرچم قدیمی لیبی جای خود را به پرچم جدید داده و مقامات دیپلماتیک وفاداری خود را به شورای ملی انتقالی این کشور که به قدرت رسیدهاند، نشان دادند.
در این میان سرنوشت "معمر قذافی" هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که وی از لیبی گریخته باشد. البته این مسئله چندان اهمیت ندارد. چرا که در هر صورت وی دیگر نمی تواند به قدرت بازگردد. اکنون زمان آن رسیده تا کشورهای جهان با رژیم جدید در لیبی که در حال حاضر شورای ملی انتقالی است، روابط برقرار کنند.
همانطور که همه میدانند، روسیه پیش از این با مقامات شورای ملی انتقالی لیبی به منظور یافتن راهی برای حل و فصل دیپلماتیک مناقشه در این کشور تماس برقرار کرده است. "میخائیل مارگلییف" نمایده ویژه رئیسجمهوری روسیه در مسائل آفریقا و خاورمیانه بعنوان میانجی بین المللی در بنغازی و طرابلس حضور یافته و نمایندگان شورای ملی انتقالی هم به مسکو سفر کردند.
واضح است که اکنون روسیه باید گام بعدی را برداشته و شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت بشناسد و یا همانطور که غالبا در چنین مواردی عمل میشود، تایید کند که تغییر قدرت حاکمه در لیبی تاثیری بر روابط دیپلماتیک بین دو کشور ایجاد نخواهد کرد.
علاوه بر این لازم است تا تدابیری برای حفظ قراردادها و توافقات منعقد شده بین روسیه و لیبی صورت گیرد. اینها توافقاتی هستند که نباید تغییرات سیاسی در لیبی تاثیری روی آنها داشته باشد.
عامل مهم در مذاکرات مقامات مسکو با حکومت جدید در طرابلس میتواند این مسئله باشد که روسیه بعنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل با حل و فصل مشکلات لیبی و توقف حملات هوایی ناتو به این کشور ارتباط مستقیم دارد. ارائه کمکهای انسان دوستانه به مردم لیبی هم جنبه ضروری دارد.
اتخاذ تدابیر لازم از سوی روسیه برای برقراری روابط با رهبران جدید لیبی با توجه به اینکه قدرتهای با نفوذ جهانی در شکل گیری آینده این کشور و نقش آن در عرصه بین الملل تاثیرگذار هستند، بسیار ضروری است. صحبت تنها بر سر کشورهایی مانند آمریکا، فرانسه، انگلیس و ایتالیا نیست که در عملیات نظامی در لیبی شرکت داشتند، بلکه برخی کشورهای عرب، از جمله مصر هم هستند که با توجه به موج انقلابهای اخیر در منطقه میتوانند در توسعه روند اوضاع داخلی در لیبی تاثیرگذار باشند.