واحد مرکزی خبر / یک گروه مدافع حقوق بشر مستقر در آمریکا سه شنبه در گزارشی اعلام کرد نیروهای وفادار به معمر قذافی هنگام درگیری ها با انقلابیون در مصراته، مرتکب طیف گسترده ای از جنایات جنگی شده اند.
گزارش گروه پزشکان مدافع حقوق بشر با عنوان شواهد جنایات جنگی از مصراته لیبی مبتنی بر مصاحبه هایی است که ماه ژوئن با ساکنان این شهر انجام شده است. تهیه کنندگان این گزارش اعلام کردند مدارکی دال بر قتل، شکنجه، تجاوز، توقیف اموال و ناپدید شدن افراد در مصراته در اختیار دارند. این گروه مدافع حقوق بشر از شورای ملی انتقالی لیبی خواست افراد مظنون به ارتکاب این جنایات جنگی را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
ریچارد سولوم، نائب رئیس گروه پزشکان مدافع حقوق بشر quotation mark و نویسنده این گزارش اعلام کرد: موارد نقض حقوق بشر در مصراته که شواهدی از آن در دست است، یکی از بزرگترین جنایات جنگی بر ضد بشریت در لیبی به شمار می رود که من تاکنون شنیده ام.
وی افزود: مدارکی دال بر جنایات جنگی انقلابیون نیز وجود دارد، اما به طور قطع به اندازه جنایات نیروهای قذافی، گسترده و سازماندهی شده نیست.
سولوم گفت: وقتی نظامیان مرتکب جنایات جنگی گسترده و سازماندهی شده بر ضد غیرنظامیان می شوند، این جنایت علیه بشریت محسوب می شود.
در گزارش این گروه مدافع حقوق بشر، نسخه ای از دستور دولت قذافی به نظامیان برای جلوگیری از ورود سوخت و تدارکات دیگر به شهر بیش از چهارصد هزار نفری مصراته، به عنوان یکی از شواهد ارتکاب جنایات جنگی ارائه شده است. گروه پزشکان مدافع حقوق بشر در این گزارش توجه خود را به موارد جنایات جنگی در مصراته و دو شهرک کرزار و تومینا در جنوب این شهر معطوف کرده است.
به گفته سولوم، این دو شهرک هنگام بمباران مصراته از سوی دولت، پایگاه نظامیان وفادار به سرهنگ قذافی بود.
شهروندان مصراته در مصاحبه با این گروه حامی حقوق بشر، به مواردی از شکنجه، اعدام و حمله نیروهای قذافی به غیرنظامیان، بیمارستانها و مساجد اشاره کردند.
برای مثال، در این گزارش به یکی از شهروندان کرزار به نام محمد اشاره شده است که نیروهای قذافی با شکنجه کردن وی، یک چشمش را کور کردند و یک دستش را شکستند.
تصاویر ویدئویی که در اختیار خبرگزاری رویترز قرار داده شده نیز، حمله راکتی به یک بیمارستان را نشان می دهد که اتاق نگهداری نوزادان نارس را به شدت تخریب کرده است.
قیام مردمی ماه فوریه بر ضد دیکتاتوری چهل و دو ساله قذافی در لیبی به بروز جنگ داخلی با انقلابیون منجر شد.
این در حالی بود که کشورهای غربی نیز از ماه مارس حمله هوایی به این کشور را آغاز کردند.
شهر مصراته ماه مه پس از سه ماه درگیری شدید تحت کنترل انقلابیون درآمد.