خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل سیاسی سومالی با تقدیر از کمکهای جمهوری اسلامی ایران به مردم قحطی زده این کشور، نقش ایران را در جهان اسلام ارزنده خواند.
"عبدالنور ابراهیم عبدالله" کارشناس مسائل سیاسی سومالی در گفتوگو با خبرنگار بینالملل فارس با اشاره به کمکهای مردم ایران به مردم قحطی زده سومالی گفت: مردم ایران سهم بالایی در مساعدت به مردم سومالی داشتهاند که خرسندی ملت سومالی را در پی داشتهاند.
وی با بیان اینکه تهران سالهای سال است که حضور چشمگیری در سومالی نداشته است، گفت: ملت سومالی از بدو آغاز خشکسالی منتظر حضور فعال ایران در کشورشان بودهاند زیرا نقش ارزنده جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام بر هیچ کس پوشیده نیست.
عبدالله با اشاره به مرگ روزانه صدها تن از زنان و کودکان کشورش در اثر گرسنگی و تشنگی به درگذشت پنج کودک یک زن سومالیایی در اثر خشکسالی پرداخت و گفت: طبق گزارشهایی که به دستمان میرسد اوضاع معیشتی مردم بحران زده سومالی در این روزها تراژدیک توصیف میشود.
خشکسالی و افراد مسلح دو لبه قیچی که به جان مردم افتاده است
وی خشکسالی و فعالیتهای مسلحان در سومالی را به مثابه دو لبه قیچی برشمرد که به جان مردم کشورش افتادهاند و افزود: افراد مسلح و شبهنظامیان فعال در سومالی تنها ترس و گرسنگی را برای مردم بیپناه به ارمغان آوردهاند.
تلف شدن دامها و از رونق افتادن کشاورزی
عبدالله با بیان اینکه افراد مسلح مردم را حتی از حرکت و مهاجرت از مناطق بحرانی منع میکنند تاکید کرد که عمده کار مردم سومالی دامپروری بوده که در اثر خشکسالی بخش عمده دامها تلف شدهاند و کشاورزی نیز کاملا از رونق افتاده است.
وی با بیان اینکه در گذشته سومالی بیشترین تعداد دام را در بین کشورهای آفریقایی از آن خود کرده بود تاکید کرد که در اثر خشکسالی و نبود آب و علوفه بخش عمدهای از این دامها تلف شدهاند زیرا کشاورزان به علت خشکسالی بیکار شدهاند.
انتقاد از سهل انگاری مجامع بینالمللی
عبدالله با انتقاد از اهمال و سهلانگاری مجامع بینالمللی در برخورد با بحران سومالی تاکید کرد که مصیبتی که بر سومالی نازل شده لکه ننگی بر پیشانی همه کشورهای جهان بویژه برای غربیهاست. چگونه میتوان در گذشت صدها بلکه هزاران تن از مردم سومالی در اثر گرسنگی آن هم در قرن 21 را تفسیر و توجیه کرد؟
فعالیتهای شکست خورده غربیها در مساعدتهای سازنده ملت ایران به سومالی
این ناظر مسائل سومالی فعالیتهای غربیها جهت نجات مردم از چنگال گرسنگی را شکست خورده خواند و تاکید کرد که هم اکنون جمعیتهای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و قطر تلاشهای خوبی در راستای امداد و نجات این مردم قحطیزده انجام میدهند و میتوان گفت که کمکهای مردم ایران سهم بالایی در مساعدت به مردم سومالی داشتهاند که خرسندی ملت سومالی را در پی داشتهاند.
وی با بیان اینکه تهران سالهای سال است که حضور چشمگیری در سومالی نداشته است، گفت: ملت سومالی از بدو آغاز خشکسالی منتظر حضور فعال ایران در کشورشان بودهاند زیرا نقش ارزنده جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام بر هیچ کس پوشیده نیست.
نقش منفی عربستان در سومالی
عبدالله مشکلات کشورش را زیر سر ریاض دانست و افزود: در حالی که عربستان سعودی نقش منفی زیادی در سومالی دارد ما انتظار داریم که تهران با ایفای نقش مثبت و سازنده خود در سومالی کمکی به مردم این کشور کند.
بیشترین مناطق متضرر از خشکسالی
وی با بیان اینکه مناطق جنوبی،مرکزی و شمال غربی سومالی بیش از سایر مناطق متحمل زیان شدهاند تاکید کرد: طبق آماری که از سوی انجمنهای خیریه در سومالی منتشر شده روزانه بیش از 20 نفر در اثر تشنگی و گرسنگی جان خود را از دست میدهند ولی به نظر میرسد که آمار حقیقی بیشتر باشد.
زنان، کودکان و سالخوردگان بیشترین قربانیان خشکسالی سومالی
این کارشناس مسائل سیاسی سومالی شمار قربانیان زن در هر روز را بیش از 15 نفر دانست و تاکید کرد که برخیها از فوت روزانه بیش از 10 سالخورده در سومالی سخن میگویند که همه این آمارها دردناک بوده و دل هر انسان باوجدانی را به درد میآورد. زیرا روزانه از رها شدن کودکان در کنار جادهها به علت خشک شدن شیر مادرانشان خبرها میشنویم.
محرومیت مردم سومالی از آب آشامیدنی
عبدالله با بیان اینکه هم اکنون ملت سومالی حتی از نعمت آب سالم آشامیدنی محرومند از به تماشا نشستن برخی کشورهای اسلامی در قبال آنچه در کشورش روی میدهد انتقاد کرد و افزود: گرچه رسانهها بیشتر به درگذشت مردم در اثر گرسنگی میپردازند ولی باید بدانیم تعداد بسیار زیادی از مردم در اثر تشنگی جان خود را از دست دادهاند.