واحد مرکزی خبر / استاد حقوق بین الملل دانشگاه جرج تاون آمریکا با تاکید بر اینکه هیچگاه کشورهای غربی برای حمایت از حقوق بشر وارد عملیات نظامی نمی شوند خاطرنشان کرد آمریکا و غربی ها برای حفظ منافع نفتی خود با انقلابیون لیبی همراه شدند.
داوود خیرالله در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی روسیاالیوم در واشنگتن درباره وضع نظامی و امنیتی لیبی گفت با توجه به اوضاع سیاسی و امنیتی کنونی در لیبی و سیطره انقلابیون بر شهر طرابلس می توان گفت که رژیم معمر قذافی سرنگون شده است و قذافی با فرار به سوی اماکن نامشخص آخرین نفس های خود را می کشد.
در روزهای آینده باید شاهد آن باشیم که یا وی تسلیم و یا کشته خواهد شد. وی درباره سیاستهای باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در خصوص لیبی و امکان استفاده اوباما از اوضاع لیبی تصریح کرد اوباما نمی تواند لیبی را ابزار نجات خود برای حل و فصل بحران مالی در آمریکا قرار دهد.
شاید اظهارات اوباما مبنی بر مشارکت با طرف های دیگر و سرنگونی رژیم قذافی بتواند طرف هایی را در داخل آمریکا راضی کند اما باید این مساله را در نظر داشت که تمام تلاش های اروپا و آمریکا در بحران لیبی برای سیطره بر منابع انرژی این کشور بود و هر طرفی که قدرت را در لیبی به دست گیرد روابط خوبی با آمریکا و کشورهای غربی خواهد داشت و نمی تواند تصمیم گیری مستقلی داشته باشد.
باید تاکید کنم که هیچگاه غربی ها برای حقوق بشر وارد عملیاتی نظامی در هیچ منطقه ای نمی شوند. خیرالله در ادامه تصریح کرد زمانی که قیام علیه قذافی در لیبی آغاز شد آمریکایی ها درباره طولانی شدن بحران این کشور و تاثیرگذاری آن بر اقتصاد کشورهای غربی ابراز نگرانی کردند.
در حال حاضر آمریکا و کشورهای غربی تاثیرگذاری قویی در لیبی دارند.
از سوی دیگر کشورهای غربی از برگه دارایی های مسدود شده لیبی در این کشورها برای اعمال فشار بر دولت لیبی در راستای منافع نفتی خود در این کشور استفاده می کنند.
همچنین مشخص نیست آیا ناتو از دولت آینده لیبی به دلیل نبرد علیه قذافی درخواست غرامت خواهد کرد یا خیر اما آنچه که مشخص است این است که به نوعی این مبالغ را از طرابلس خواهد گرفت. درخواست غرامت با رد دخالت های احتمالی ناتو در دیگر کشورها تصریح کرد دیگر کشورها به مانند لیبی به دلیل منابع نفتی این کشور برای غرب اهمیت ندارند.