واحد مرکزی خبر / فرانس بیست و چهار در گزارشی به نگاه مطبوعات بین المللی به فرصت طلبی های نیکلا سارکوزی در مناقشه لیبی پرداخت.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد کنفرانس quotation mark دوستان لیبی روز پنج شنبه در پاریس برگزار شد.
این کنفرانس کار مشترک فرانسه و انگلیس بود.
به همین مناسبت، مطبوعات بین المللی به طور گسترده به گذشته و حال نیکلا سارکوزی پرداخته اند.
سارکوزی در سال دو هزار و هفت با سرو صدای زیاد از معمر قذافی استقبال کرد.
این استقبال و بر پا شدن چادر معروف قذافی در باغ هتل مارینی در آن زمان بسیار جنجال آفرین شد.
روزنامه ایندیپندنت انگلیس در صفحه اول امروز خود دو عکس از نیکلا سارکوزی چاپ کرده است که در یکی از آنها سارکوزی در محوطه کاخ الیزه با معمر قذافی دست می دهد و چهار سال بعد یعنی در سال دو هزار و یازده در همان مکان با مصطفی عبدالجلیل و محمود جبریل، نمایندگان شورای ملی انتقالی لیبی.
به این ترتیب معلوم است که نیکلا سارکوزی توانسته است خود را با شرایط زمان وفق دهد.
روزنامه گاردین نیز، مناقشه لیبی را ثروت باد آورده ای برای سارکوزی توصیف کرده است.
به اعتقاد روزنامه گاردین، مناقشه لیبی فرصتی برای سارکوزی بود برای اینکه اشتباهات خود را جبران کند.
اما اشتباهات سارکوزی چه بوده است؟ این روزنامه استقبال بسیار گرم از رهبر لیبی در سال دو هزار و هفت و قرار گرفتن بسیار دیرهنگام در کنار مردم انقلابی تونس و مصر را از اشتباهات سارکوزی توصیف کرده است.
از سوی دیگر،خبرنگار گاردین، جنجال ناشی از پیشنهاد میشل آلیو ماری ، وزیر امور خارجه پیشین فرانسه برای یاددادن فنون فرانسوی سرکوبگری به پلیس تونس برای مقابله با تظاهر کنندگان را از دیگر اشتباهات دولت سارکوزی توصیف کرده است.خلاصه اینکه این روزنامه معتقد است نیکلا سارکوزی برای اینکه بخشوده شود باید کارهای زیادی انجام دهد و اینکه وی توانسته است با مناقشه لیبی در سیاست بین الملل جایگاه جدیدی را برای خود تعریف کند.
گاردین معتقد است که جنگ لیبی اتفاق مثبتی برای نیکلا سارکوزی بوده است و به وی این اجازه را داده است که به مردم فرانسه نشان دهد برای رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری همچنان در میدان است.
روزنامه لوموند فرانسه نیز به بهره برداری نیکلا سارکوزی از تغییرات نظام در کشورهای عربی پرداخته و در کاریکاتوری با قراردادن عکس قاب شده نیکلا سارکوزی و برنار آنری له وی (فیلسوف جنگ طلب فرانسوی) بر بالای سر مقامات جدید لیبی، این گونه وانمود کرده است که لیبی دیروز، لیبی قذافی بود و در لیبی فردا، شورای ملی انتقالی لیبی تحت فرمان نیکلا سارکوزی و برنار آنری له وی خواهد بود.
واقعیت این است که سارکوزی در جنگ لیبی حضور گسترده ای دارد و او بود که باعث تصویب قعطنامه سازمان ملل متحد علیه لیبی شد.
از سوی دیگر سارکوزی اولین رئیس جمهوری بود که از مقامات شورای ملی انتقالی لیبی استقبال کرد و آنها را نمایندگان مشروع لیبی دانست.
اما روزنامه چاینا دیلی خاطر نشان کرده است که علاوه بر راهبردهای سیاسی، راهبردهای اقتصادی نیز در این بین مطرح است.
به اعتقاد این روزنامه چینی، باید اصلی ترین علل به راه افتادن جنگ لیبی را در مسائل اقتصادی جستجو کرد.
روزنامه فرانسوی زبان لاتریبون نیز در صحفه اول خود با چاپ تصویری از رئیس جمهور فرانسه نوشته است: سارکوزی بیشترین سهم را می خواهد .
لیبی کشوری است که به لحاظ موهبت نفتی بسیار غنی است و به این ترتیب شرکت های مختلف برای کسب سود بیشتر از این بازار وارد رقابت شده اند.