ساعدي قذافي اخبار مبني بر تصميم وي جهت تسليم شدن به انقلابيون را رد كرد. سيف الاسلام قذافي نيز بر مقاومت تا مرگ تاكيد كرد. اين در حالي است كه انقلابيون به حاميان قذافي براي تحويل شهرهاي تحت كنترلشان تا روز شنبه فرصت داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ساعدي قذافي، پسر معمر قذافي، رهبر ليبي گفت: من رسما موظف شدهام با مخالفان پدرم به منظور توقف خونريزيها مذاكره كنم.هيچ مانعي در تحويل مسالمتآميز شهر سرت به شوراي انتقالي و كنارهگيري پدرم از قدرت به منظور پايان خونريزيها وجود ندارد. من آماده بررسي اين مساله هستم، اما هيچ تضميني نيز وجود ندارد.
وي خاطرنشان كرد: انقلابيون برادران ما هستند و اگر قدرت را به دست بگيرند ما مشكلي با اين مساله نداريم و همچنين ما مشكلي نداريم كه شهرهاي ليبي را به برادران ليبياييمان تحويل دهيم!
ساعدي افزود: اگر با تسليم من خونريزيها پايان يابد اين كار را ميكنم.
در اين راستا انقلابيون گفتند درصورتي كه ساعدي خود را تحويل دهد امنيت جاني وي را تضمين ميكنيم.
اين در حالي است كه سيفالسلام قذافي، پسر ديگر قذافي به شبكه "الراي" گفت: من اطمينان دارم كه ملت ليبي تصميم درست را خواهند گرفت.
سيفالاسلام قذافي با اشاره به نزديك شدن انقلابيون به شهر سرت گفت: نفوذ انقلابيون به شهر سرت آسان نخواهد بود، چرا كه ما بيش از 20 هزار فرد مسلح در آنجا داريم و جنگ خونبار ادامه خواهد داشت تا اينكه ما كشور را از دست اين "موشها" آزاد كنيم.
پسر قذافي متعهد شد تا مرگ به مبارزه ادامه خواهد داد.
وي با بيان اين كه پدرش در وضعيت خوبي به سر ميبرد، تاكيد كرد: هيچ يك از طرفداران نظام خود را تسليم انقلابيون نخواهند كرد.
وي همچنين ضمن انتقاد شديد از سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) اين سازمان را احمقترين ائتلاف در جهان توصيف كرد.
اين در حالي است كه عبدالرحمان شلقم، وزير خارجه سابق ليبي در خصوص اظهارات دو پسر قذافي گفت: پسران معمر قذافي در كما به سر ميبرند و گويي از واقعيت كشور دور هستند. آنها تنها به دنبال پناهگاهي براي خود هستند.
* يكي از روزنامههاي ليبي به نقل از شاهدان عيني نوشت: سيف الاسلام قذافي و ساعدي دو پسر قذافي در مراسم افطار با يكي از مسئولان نظامي شهر بني وليد در جنوب شرق طرابلس كه در حال حاضر تحت سلطه گردانهاي قذافي است، ديده شدهاند.
رئيس ستاد مشترك ارتش آزاديبخش ملي ليبي با ارسال نامهاي به شهر بني وليد از مسئولان اين شهر خواست موضع خود را نسبت به انقلاب 17 فوريه مشخص كنند.
* مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي ملي انتقالي به نيروهاي حامي قذافي تا روز شنبه مهلت داد كه شهرهاي تحت سلطه خود و در راس آن شهر سرت را تحويل دهند و تهديد كرد كه در غير اين صورت وارد عمليات نظامي خواهند شد.
عبدالجليل در يك گفتوگوي مطبوعاتي گفت: اگر نيروهاي طرفدار قذافي تا مهلت معين تسليم نشوند، ما از راه حل نظامي استفاده خواهيم كرد. ما اميدواريم چنين نشود اما بيش از نيز نميتوانيم صبر كنيم.
* نيروهاي انقلابي ليبي نيز اعلام كردند كه مذاكرات با مقامات بلندپايه عشاير سرت براي ورود به اين شهر بدون هيچ گونه جنگ و خونريزي ادامه دارد.
* همچنين احمد الضراط، وزير كشور در دفتر اجرايي شوراي انتقالي ليبي اعلام كرد: شهر طرابلس كاملا از نيروهاي قذافي پاك شده و امنيت و ثبات در اين شهر حاكم شده است.
* خبرگزاري رويترز، به نقل از حشام ابوحجر، يكي از فرماندههاي نيروهاي انقلابي ليبي گزارش داد: از زمان آغاز انقلاب ليبي تاكنون 50 هزار تن كشته شدهاند كه از اين تعداد حدود 15 الي 17 هزار تن در شهر مصراته و زليتن جان خود را از دست دادهاند.
وي افزود: انقلابيون حدود 28 هزار زنداني را كه مفقودالاثر بودند، آزاد كردند.
* از سوي ديگر نماينده ويژه سازمان ملل در ليبي اعلام كرد: شوراي انقلابي با استقرار نيروهاي نظامي بينالمللي يا بازرسان اين كشورها در ليبي پس از پايان جنگ مخالف است.
وي گفت: سازمان ملل پيشبيني ميكند كه شوراي انتقالي براي تشكيل نيروهاي پليس از اين سازمان درخواست كمك كند.
اين در حالي است كه مصطفي عبدالجليل اعلام كرده است كه ليبي براي حفظ امنيت به حمايت كشورهاي خارجي نيازي ندارد.
*همچنين در گزارشي كه توسط "گروه پزشكان براي حقوق بشر" كه مقر آن در آمريكا است، منتشر شده آمده است: نيروهاي قذافي در شهر مصراته سومين شهر بزرگ ليبي دست به جناياتي از جمله قتل، كشتار، شكنجه، تجاوز به زنان و آدمربايي زدهاند.
معاون مدير اين گروه اعلام كرد: اين اقدامات كه صحت آنها از طريق مدارك و اسناد موجود تاييد شده است، وحشيانهترين جنايت جنگي و ضدبشري است.
* وزارت امور خارجه الجزاير اعلام كرد كه هانيبال، محمد و عايشه، فرزندان معمر قذافي به همراه "صفيه" همسر وي، وارد اين كشور شدهاند.
براساس بيانيه وزارت امور خارجه الجزاير خانواده معمر قذافي از طريق مرز زميني ليبي با الجزاير وارد خاك اين كشور شدند.
همچنين در خبرها اعلام شد كه دختر ديكتاتور ليبي ساعاتي بعد از فرار به الجزاير در بياباني در مرز ليبي و الجزاير زايمان كرد.
سفير الجزاير در نامه خود به شوراي امنيت، اظهار داشت: دختر عايشه قذافي همان روزي كه خانواده قذافي قصد خروج از مرزها را داشتند، متولد شد.
در همين راستا، خبرگزاري آسوشيتدپرس اعلام كرد: نوزاد عايشه كه به نام مادربزرگش صفيه نام نهاده شده است در بيابانهاي الجزائر و بدون هيچگونه مراقبتهاي پزشكي متولد شد.
در اولين واكنش به اين اظهارات محمود شمام، سخنگوي شوراي انتقالي ليبي اعلام كرد كه شوراي انتقالي اين كار الجزاير را يك اقدام "خصمانه" ميداند و از كشور الجزاير خواست كه هرچه زودتر اين افراد را تحويل ليبي بدهد.
رئيس شوراي انتقالي ليبي در رابطه با پناه دادن الجزاير به افراد خانواده معمر قذافي اظهار داشت: اتهام خاصي به آنها وارد نيست و تنها مسالهاي كه مطرح است، پولها و ثروتي است كه آنها در خارج از كشور اندوختهاند و اينكه اين پولها را از كجا آوردهاند.
* يك مسئول عاليرتبه مخالفان در ليبي اعلام كرد كه خميس قذافي، ديگر فرزند معمر قذافي در درگيريهاي در نزديك طرابلس كشته شده است.
مهدي الحرجي، فرمانده گردان طرابلس اعلام كرد كه گزارشهاي موثقي به وي رسيده است كه خميس قذافي در درگيريهاي منطقه بني وليد و ترهونه به شدت زخمي شده است و به بيمارستان انتقال داده شده است. اما بر اثر جراحات وارده درگذشته است.
از سوي ديگر يك مقام ديگر انقلابيون ليبي اعلام كرد كه گزارشهاي تقريبا موثقي در دست دارد كه نشان ميدهد عبدالله السنوسي، وزير اطلاعات نظام قذافي كشته شده است و خميس قذافي نيز در منطقه بني وليد كشته شده و در همانجا به خاك سپرده شده است.
* وزير امورخارجه لبنان گفت: ليبي متعهد شده است پرونده ربودن امام موسي صدر و همراهانش در ليبي را بگشايد.
وزير امورخارجه لبنان خواستار گنجاندن مساله ربودن امام موسي صدر در بيانيه پاياني نشست وزراي امورخارجه عرب شد که با اين امر موافقت نشد، ولي با اين حال نماينده ليبي تاکيد کرد که شوراي انتقالي ليبي پروندهاي را در اين زمينه خواهد گشود و تا رسيدن به اطلاعات و آگاهي کامل، اين پرونده را پيگيري خواهد کرد.
رئيس جمعيت ملي ليبي نيز اعلام کرد: روزنامهنگار همراه امام موسي صدر هنوز زنده است و در سبها شهر تحت کنترل عناصر معمر قذافي نگهداري ميشود.
عبدالله مسعود الحرسي، رئيس جمعيت ملي ليبي در گفتوگو با شبکه خبري العالم، با تاکيد بر ضرورت مشخص شدن سرنوشت امام موسي صدر، گفت: علاوه بر زنده بودن عباس بذرالدين روزنامهنگار همراه امام موسي صدر، همچنين نشانههايي دال بر زنده بودن امام موسي صدر نيز وجود دارد.
* در حالي که شوراي ملي انتقالي ليبي در تلاش براي خاتمه دادن به مقاومت طرفداران قذافي است، دبيرکل سازمان ملل از نقش اساسي اين سازمان در بازسازي ليبي سخن گفت.
* همچنين کميته نظارت بر تحريمهاي شوراي امنيت عليه ليبي با آزاد کردن معادل يک و نيم ميليارد دلار و تحويل آن به شوراي ملي انتقالي موافقت کرده است.
اين پولها بخشي از داراييهاي متعلق به دولت ليبي است که در انگليس چاپ شده و دولت اين كشور در اجراي قطعنامه شوراي امنيت در مورد مسدود کردن داراييهاي ليبي در خارج، از حمل آن جلوگيري کرده بود.
* وزارت خارجه روسيه نيز از تصميم اين كشور مبني بر به رسميت شناختن شوراي ملي انتقالي ليبي به عنوان تنها دولت قانوني اين كشور خبر داد.
وزارت خارجه روسيه در بيانيهاي اعلام كرد كه در راستاي تحكيم نفوذش جهت تلاش براي بازسازي ليبي بعد از جنگ و حمايت از منافع اقتصادي خود در دولت نوپاي ليبي شوراي ملي انتقالي اين كشور را به رسميت شناخت.
دراين بيانيه آمده است: روسيه شوراي ملي انتقالي ليبي را به عنوان قدرت كنوني در ليبي به رسميت ميشناسد.
* در حالي كه ليبياييها نخستين عيد فطر را بدون حضور معمر قذافي، رهبر ليبي جشن گرفتند، چهار تن از انقلابيون ليبي در انفجاري در مركز طرابلس كشته شدند.
در روز عيد فطر همچنين ناتو اقدام به بمباران شهر سرت نمود كه از آمار دقيق تلفات آن خبري در دست نيست اما سخنگوي قذافي مدعي كشته شدن يك هزار تن در جريان اين حمله شد.
* عمر الحريري، رئيس شوراي نظامي وابسته به شوراي ملي انتقالي ليبي اعلام كرد قذافي در شهر بنيوليد مخفي شده است.
* مهدي الحراتي، معاون رئيس شوراي نظامي به خبرنگاران گفت: عبدالعاطي العبيدي، وزير خارجه معمر قذافي در مزرعه خود در "جنزور" در حومه غربي طرابلس دستگير شده است.
منابع شوراي ملي انتقالي ليبي نيز گفتند: نيروهاي شوراي انقلابيون همچنين عبدالله الحجازي، يكي از معاونان و نزديكان قذافي را در طرابلس دستگير كردند.
* گزارشهاي خبري حاكي از آن است كه انقلابيون تعداد زيادي از زندانيان را در داخل زنداني در زير زمين پيدا كردند.
* وزارت خارجه ايتاليا در بيانيهاي اعلام كرد: سفارت ايتاليا در طرابلس روز پنجشنبه بازگشايي خواهد شد.
در اين بيانيه آمده است: بنا به دستور فرانكو فراتيني، وزير خارجه ايتاليا سفارت اين كشور در طرابلس بار ديگر فعاليت خود را از سر ميگيرد. اين سفارتخانه در 18 مارس گذشته بسته شده بود و قرار است ديپلماتها و كارمندان اداري سفارت رم ظرف چند ساعت آينده به طرابلس برگردند.
روزنامه اماراتي البيان نوشت: دولت ايتاليا به منظور حمايت از شوراي ملي انتقالي 500 ميليون يورو از داراييهاي نظام قذافي را كه بلوكه شده بود، آزاد كرد.
فراتيني افزود: سيلويو برلوسكني، نخست وزير ايتاليا قصد داشت 350 ميليون يورو از داراييهاي بلوكه شدن نظام قذافي را آزاد كند كه در نهايت تصميم گرفت در راستاي حمايت بيشتر از انقلابيون 500 ميليون يورو را آزاد كند.