رهبران كشورهاي جهان در نشست "دوستان ليبي" در پاريس با آزادسازي ميلياردها دلار از اموال بلوكه شده ليبي با هدف كمك رساني به ملت اين كشور موافقت كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقهاي القدس العربي، رهبران ٦٠ كشور جهان و سازمانهاي بينلمللي در نشست "دوستان ليبي" در پاريس از شوراي ملي انتقالي در ليبي كه اداره كشور را بعد از معمر قذافي، رهبر ليبي بدست گرفته است خواستند تا به آشتي و تفاهم پايبند باشند.
اين افراد همچنين از شوراي ملي انتقالي ليبي خواستند تا طرح خود را براي بازسازي كشور بعد از گذشت ٤٢ سال از حكومت قذافي ارائه دهد.
اين نشست به ميزباني پاريس و با حضور نيكولا ساركوزي، رئيس جمهوري فرانسه و ديويد كامرون، نخست وزير انگليس برگزار شد.
سران كشورهاي جهان همچنين در اين نشست خواهان آزاد سازي فوري ١٥ ميليارد دلار از اموال بلوكه شدن نظام ليبي شدند.
در اين نشست هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا رهبران كشورهاي آفريقايي، اروپايي، مسئولان نيروهاي ناتو، سازمان ملل و نمايندگان روسيه و چين نيز حضور داشتند.
ساركوزي در اين نشست عنوان داشت: بايد قذافي دستگير شود و مردم ليبي بعد از آن با آزادي كامل تصميم خواهند گرفت كه قذافي محاكمه ميشود يا خير و كجا اين اقدام صورت ميپذيرد.
وي در ادامه افزود: اين تصميم به مردم ليبي مربوط است و ما در اين زمينه تصميم نميگيريم.
ساركوزي همچنين عنوان داشت: شركت كنندگان در اين كنفرانس خواهان كشور ليبي قانونمند هستند.
مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي در اين نشست عنوان داشت: ما نقشه راه را براي تدوين قانون اساسي جديد در ليبي و برگزاري انتخابات ١٨ ماه و راهكارهاي مبارزه با انتقام جويي در اين كشور را ارائه دادهايم.
وي در ادامه افزود: تمام شرايط براي جامعه بينالمللي در خصوص تحقق وعدههاي داده شده با هدف تحقق ثبات، صلح و آشتي در ليبي فراهم شده است.
كاترين آشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا در سخنان خود در نشست "دوستان ليبي" در پاريس عنوان داشت: اتحاديه اروپا تصميم گرفته است تا تحريمهاي اعمال شده عليه ٢٨ بخش اقتصادي در ليبي را لغو كند.
وي در ادامه افزود: اين اقدام با هدف افزايش درآمدهاي دولت انتقالي ليبي و ملت اين كشور و كمكرساني براي فعالسازي اقتصاد آن صورت ميگيرد.
بدين ترتيب تحريمهاي اعمال شده عليه بنادر، شركتهاي مربوطه در زمينه انرژي و بانكها در ليبي لغو خواهد شد.
آشتون همچنين عنوان داشت: اين اقدام نشان ميدهد كه اتحاديه اروپا تمام تلاش خود را براي حمايت از ملت ليبي و مسئولان جديد اين كشور به كار گرفته است.
وي در ادامه افزود: اتحاديه اروپا شريك قدرتمند و پايبند براي كشور ليبي باقي خواهد ماند. تحريمهاي اتحاديه اروپا ٥٠ بخش اقتصادي در ليبي را در بر گرفته است.
در اين نشست حمد بن خليفه آل ثاني، امير قطر از شوراي ملي انتقالي ليبي خواست تا بعد از بدست گرفتن قدرت در اين كشور از هرگونه اقدامات انتقام جويانه بپرهيزد.
وي گفت: اميدواريم راهكاري براي مساله اقدامات خودسرانه در اين كشور بدست آيد.
بيشتر موارد درج شده در جدول كاري نشست "دوستان ليبي" در خصوص بازسازي سياسي و اقتصادي ليبي بود.
رهبران كشورهاي غربي اعلام كردند كه نميخواهند اشتباهات صورت گرفته در عراق بعد از لشگركشي آمريكا بار ديگر تكرار شود.
آمريكا و انگليس با اخذ مجوز از سازمان ملل اعلام كردند كه هر كدام از اين كشورها ٥/١ ميليارد دلار از اموال بلوكه شده نظام ليبي را آزاد خواهند كرد.
فرانسه نيز با آزاد كردن ٥/١ ميليارد يورو از مجموع ٦/٧ ميليارد يورو اموال بلوكه شده ليبي موافقت كرد.
منابع در اتحاديه اروپا نيز اعلام كردند كه اين اتحاديه ١٥٠ ميليون يورو از كمكهاي بشردوستانه خود را به ليبي ارسال كرده است.
در نشست "دوستان ليبي" ملك عبدالله دوم، پادشاه اردن، حمد بن عيسي آل خليفه، پادشاه بحرين، بان كي مون، دبيركل سازمان ملل، آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان، نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب، محمد كامل عمرو، وزير امور خارجه مصر و ديگر مسئولان خارجي حضور داشتند.
آندرس فوگ راسموسن، دبيركل ناتو نيز اعلام كرد كه عمليات نيروهاي ناتو در ليبي تا پايان يافتن خطر تهديد قذافي و نيروهاي آنها عليه شهروندان ليبيايي ادامه خواهد يافت.
هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا نيز در اين نشست عنوان داشت: از انقلابيون ليبي ميخواهيم تا با تندرويها در اين كشور مبارزه كند و از انبارهاي سلاح حفاظت كند.
وي در ادامه افزود: آنها بايد تلاش كنند انبارهاي سلاح در ليبي به تهديدي براي كشورهاي همسايه تبديل نشود.
كلينتون بر ضرورت تحقق دموكراسي در ليبي بدون وجود هرگونه افراط گرايي در اين كشور تاكيد كرد.
وزير امور خارجه آمريكا همچنين از جامعه بين المللي خواست اموال بلوكه شده ليبي را با هدف بازسازي اين كشور و اعطاي وام به مردم ليبي آزاد كند.
كلينتون همچنين خواهان اعطاي يك كرسي در سازمان ملل به شوراي ملي انتقالي ليبي شد.
وي در ادامه افزود: عمليات نظامي نيروهاي ناتو بايد در ليبي ادامه پيدا كند چرا كه ما همچنان شاهد وجود خطر براي شهروندان ليبيايي هستيم. اتفاقاتي كه در روزهاي آينده خواهد افتاد سرنوشت ساز است.
بان كي مون نيز در اين نشست با اعزام هياتي از سوي سازمان ملل به ليبي موافقت كرد. وي گفت: سازمان ملل قرار است اين هيات را هرچه سريعتر به ليبي اعزام كند تا ماموريت خود را در سريع ترين زمان ممكن آغاز كند.
بان كي مون همچنين اعلام كرد: سازمان ملل نشستي در بالاترين سطح خود در خصوص ليبي در ٢٠ سپتامبر و در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل برگزار خواهد كرد.
وي در ادامه افزود: در حال حاضر شاهد مشكلات انساني در ليبي هستيم. حدود ٨٦٠ هزار نفر كشور خود را از ماه فوريه ترك كردند. خدمات رساني در ليبي بسيار نابسامان است. ملت ليبي بايد سرنوشت كشور خود را تعيين كند.