بررسی استراتژیک - خبرگزاری فرنسه/ خبرگزاری فرانسه در گزارشی از پاریس به قلم لاکلان کارمایکل نوشت : حاکمان انقلابی جدید لیبی روز پنجشنبه در کنفرانس پاریس مورد استقبال و حمایت سران جهان قرار گرفتند و درحالی با یک پیروزی دیپلماتیک ازطریق به رسمیت شناخته شدن ازسوی کشورها روبرو شدند که معمر قذافی رهبر سابق و فراری لیبی از محل اختفاء خود تهدیدهای جدیدی را مطرح کرد. نمایندگانی بلندپایه از شصت کشور جهان با رهبران انقلابی لیبی دیدار کردند. فهرست میهمانان کاخ الیزه خود موید یک پیروزی برای شورای ملی انتقالی انقلابیون لیبی بود چرا که حتی روسیه ، چین و الجزایر که برای شرکت در این کنفرانس با تردید روبرو بودند در این مذاکرات شرکت کردند .
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در آغاز این مذاکرات گفت با شورای امنیت سازمان ملل برای دستیابی به توافق درباره آغاز ماموریت سازمان ملل در لیبی باهدف مقابله با بحران انسانی احتمالی و کمک به بازسازی این کشور همکاری خواهد کرد . وی افزود مهمترین و فوری ترین چالش در لیبی درحال حاضر مسائل انسانی است .از ماه فوریه تاکنون هشتصد و شصت هزار نفر ازجمله کارگران ماهر در لیبی این کشور را ترک کرده اند . بان کی مون تصریح کرد خدمات عمومی در لیبی در لیبی ازجمله بیمارستان ها و کلینیک های درمانی در وضع بدی قرار دارد .لیبی همچنین با کمبود آب شدید روبرو است .ادامه….
درعین حال درگیری های پراکنده نیز به ویژه در جنوب لیبی همچنان ادامه دارد . هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز از انقلابیون لیبی خواست مراقب خطر افراط گرایی در این کشور باشند و اجازه ندهند سلاح های لیبی به دست شبه نظامیان یا تروریست ها بیفتد . وی افزود رهبری جدید لیبی باید به مقابله با افراط گرایی و خشونت ادامه دهد و اجازه ندهد انبارهای تسلیحات قذافی در اختیار تروریست ها قرار بگیرد و به خطر برای لیبی و کشورهای همسایه تبدیل شود. شورای ملی انتقالی نیز درعین حال اعلام کرد به بقایای طرفداران قذافی در شهر سرت یک هفته دیگر فرصت داده است تا خودشان را تسلیم کنند .
این درحالی است که برخی فرماندهان انقلابیون اعلام کردند از چنین ضرب الاجلی بی اطلاع هستند . در کنفرانس پاریس همه شرکت کنندگان لبخند بر لب داشتند .
نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه و مهمترین حامی خارجی انقلابیون لیبی از مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی در کاخ الیزه استقبال کرد . روسیه نیز که مخالف حمله نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو به لیبی بود اعلام کرد شورای ملی انتقالی را به عنوان نماینده مردم به رسمیت می شناسد . چین نیز اعلام کرد به انتخاب مردم لیبی احترام می گذارد و بر اهمیت نقش شورای ملی انتقالی در این کشور تاکید دارد . وزارت امور خارجه چین اعلام کرد این کشور خواستار ادامه تماس نزدیک با شورای ملی انتقالی لیبی است .