تلف شدن دام ها در اثر خشکسالی و قحطی تهدیدی مضاعف برای مردم سومالی به شمار میرود.
به گزارش تقریب(تنا)، مردم سومالی در شش ماه آینده به دلیل تلف شدن دام ها در اثر خشکسالی و نبودن پوشش گیاهی با مشکل دیگری رو به رو خواهند شد، پرورش دام مهمترین منبع درآمد برای مردم سومالی محسوب می شود.
"عبدالحکیم فارح" تحلیلگر اقتصادی در این باره می گوید: دام ها در سومالی در اثر خشکسالی میمیرند و این امر صاحبان آنها را با خطر گرسنگی رو به رو میکند که اگر در زمان و مکان مناسبی به آنها کمک نشود، آنها نیز به سرنوشت چهارپایان خود دچار میشوند.
"کاهیه عبده حسن" که در سومالی به پرورش شتر مشغول است از مرگ بدون استثنای دام ها در اثر گرسنگی به ویژه در ایالت "بای" واقع در جنوب غربی سومالی سخن میگوید.
وی در این باره می گوید: با وجود این که شتر حیوان توانمندی است که تحمل تشنگی و گرسنگی را دارد، در مناطقی که خشکسالی شدت بیشتری دارد، شتر ها هم دوام نمی آورند.
وی همچنین با بیان این که تعداد شتر های او در اثر قحطی نصف شده است، تصریح کرد: اگر در پاییز آینده به اندازه کافی باران نبارد، شترها نیز مانند گاوها و گوسفند ها میمیرند.
در همین رابطه "احمد حسن" استاد علوم اجتماعی گرایش جغرافیا دراین باره می گوید: تا کنون ۸۰ درصد از گاوها و ۹۰ درصد از گوسفندان هلاک شده اند علاوه بر این از تعداد شترها نیز در منطقه بای کم می شود.
وی با اشاره به تغییرات ریشه ای در محیط های چرا در سومالی این تغییرات را ناشی از تخریب جنگلها به دلیل عوامل انسانی دانست و توصیف کرد: اقدام به قطع درختان مسئله ای هشدار دهنده است و آینده دام ها را نیز تهدید می کند.
وی همچنین نبود برنامه ریزی مناسب به منظور ایجاد چراگاه هایی که می تواند با استفاده از دو نهر "شبیلی" و "جوبا" در این منطقه که در تمام سال جاری هستند را از دیگر دلایل مرگ حیوانات دانست.
مرجع : الجزیره