واحد مرکزی خبر /خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در پکن در ارتباط زنده تصویری با این شبکه گفت: مطبوعات چین از نگاه فرصت طلبانه غربی ها به مناقشه لیبی به شدت انتقاد کرده اند
مجری فرانس بیست و چهار در مقدمه این گزارش گفت: نفت لیبی توجه همه را به خود جلب کرده است.
در بین کشورهای حاضر در کنفرانس quotation mark دوستان لیبی quotation mark در پاریس، چین نگاه خوبی به ورود غربی ها به بازار لیبی ندارد.
ژوریس زیلبرمن از پکن در این باره که چین در حالی که از عملیات ناتو در لیبی حمایت نکرد و هنوز شورای ملی انتقالی این کشور را به رسمیت نشناخته است چگونه می تواند در دوران پس از قذافی جایگاهی برای خود پیدا کند گفت: دولت چین در این راه کار سختی در پیش روی خواهد داشت.
با این حال پکن مجبور شد نماینده ای در سطح معاون وزیر را به کنفرانس پاریس بفرستد.
چین از همان ابتدا با مداخله ناتو در لیبی مخالف بود و مطبوعات رسمی چین و بویژه روزنامه انگلیسی زبان چاینا دیلی، صبح جمعه به شدت از غربی ها اتنقاد کردند.
چاینا دیلی در مقاله ای فرانسه و انگلیس را به شدت مورد انتقاد قرار داده است.
این روزنامه بویژه آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه را به این علت که (در مصاحبه با روزنامه لوپاریزین) گفته است هزینه چند میلیون یورویی جنگ لیبی در هر روز، نوعی سرمایه گذاری برای آینده است به شدت مورد انتقاد قرار داده است.
مطبوعات چین به شدت از گستاخی کشورهای عضو ناتو و شرکت های چند ملیتی که لیبی را فقط فرصت تجاری طلایی می دانند به خشم آمده اند.
در مقاله چاینا دیلی حرفی از راهبرد تجاری چین در لیبی به میان نیامده است.
چین در همان ابتدای مناقشه لیبی سی و هفت هزار تبعه خود را که در بین آنها تعداد زیادی روسای شرکت ها، مهندسان و کارگران دیده می شوند از لیبی خارج کرد.
چین نفعی هجده میلیارد دلاری از فعالیت در بخش های ساخت و ساز و نفت لیبی بدست می آورد و در حالی که اکنون به دوران لیبی پس از قذافی و بازسازی لیبی اندیشیده می شود، چین برای بدست آوردن سهم خود در آخر صف ایستاده است.