خبرگزاری فارس: وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای حکومت جدید در لیبی را به رسمیت شناخت، ضمن اینکه در این سند ابراز امیدواری شده که رهبران انقلابی به تعهدات این کشور در قبال قراردادهای منعقده رژیم سابق با سایر کشورها عمل کنند
به گزارش فارس به نقل از روزنامه «نیزاویسیمایا گازیه تا»، مقامات مسکو شورای ملی انتقالی لیبی را حکومت قانونی در این کشور دانست، ولی در عوض رهبران این کشور عربی به روسیه نسبت به خسارات اقتصادی چندین میلیارد دلاری هشدار دادند.
روسیه هفتاد و سومین کشور عضو سازمان ملل متحد است که حکومت جدید انقلابی در لیبی را به رسمیت شناخت.
وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد: دولت فدراسیون روسیه شورای ملی انتقالی لیبی را بعنوان قدرت حاکمیت جدید در این کشور به رسمیت میشناسد و امیدوار است برنامههای اعلام شده توسط این شورا برای تهیه قانون اساسی جدید، انجام انتخابات سراسری و شکلگیری دولت قانونی بزودی تحقق یابد.
مقامات دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شدند که از حکومت جدید لیبی انتظار دارند که قراردادهای قانونی منعقد شده در زمان رهبری "معمرقذافی" را مورد اجرا قرار دهند.
در این رابطه در این سند آمده است: با توجه به اینکه قراردادها و تعهدات دیگر امضاء شده قبلی بین دولت فدراسیون روسیه و دولت سابق لیبی همچنان توسط دو کشور در حال اجرا هستند، از رهبران جدید در لیبی انتظار میرود که این تعهدات در آینده نیز اجرا شوند.
همانطور که مشخص است، اگر حکومت جدید لیبی بخاطر دوستی روسیه با رژیم قذافی از اجرای این قراردادها سرباز زند، خسارت مالی بالغ بر چندین میلیارد دلار روسیه را تهدید خواهد کرد.
مقامات مسکو رغم برقراری تماس با نمایندگان انقلابیون در لیبی، تا آخرین لحظه تماسهای سیاسی خود با مقامات طرابلس را قطع نکرده بود و مانند برخی کشورهای غربی عجله نکرد تا بطور رسمی حکومت قذافی را غیرقانونی و سرنگون شده بداند. "دمیتری میدویدیف" رئيسجمهوری روسیه چنین موضعگیری را کاملا درست و منطقی توصیف کرده بود.
نیروهای انقلابی در لیبی وعده داده اند که به تمامی تعهدات خویش در قبال قراردادهای بین المللی منعقده قبل این کشور عمل خواهند کرد.
احمد جهانی، سخنگوی شورای ملی انتقالی لیبی در این رابطه اعلام کرده است که موضوع لغو قراردادهای منعقده توسط رژیم قذافی مطرح نیست.
به گفته وی، توافقات بینالمللی رژیم قذافی با سایر کشورها طی چد ماه آینده مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
ضمن اینکه "عبدالجلیل مائوف" رئیس شرکت نفت لیبی گوشزد کرده است که برای شرکایی نظیر شرکت «گازپروم» و یا شرکت «تات نفت» که در حال فعالیت در این کشور هستند، ممکن است در آینده مشکلاتی بوجود آید.
به گفته وی، لیبی سئوالاتی در رابطه با مواضع سیاسی برخی کشورها مانند روسیه، چین و برزیل وجود دارد که باید به آنها پاسخ داده شود.
از این اظهارات میتوان نتیجه گرفت که کشورهای غربی که طی ماههای اخیر به انقلابیون لیبی کمک کردند، میتوانند روی توسعه حضور اقتصادی آتی خود در لیبی امیدوار باشند، در حالیکه روسیه باید همچنان نگران باشد.