گزارش هاي منابع مختلف خبري حاكي از تبديل شدن كشور اريتره به پايگاه رژيم صهيونيستي در آفريقا است.
ایرنا - رژيم صهيونيستي در سال هاي اخير تلاش زيادي براي تسلط بر شرق آفريقا به كار برده است كه آخرين نمونه آن به جدا شدن سودان جنوبي با حمايت قاطع اين رژيم و ايالات متحده باز مي گردد. در اختيار گرفتن اقتصاد اين كشورها و از بين بردن ساختار سياسي، ريشه هاي عملياتي اين اعمال نفوذ خزنده است كه مورد سومالي را بايد يكي از اين موارد دانست. با اين حال كشورهايي هم هستند كه در معرض اين نفوذ خزنده قرار دارند كه به ندرت به آنها پرداخته شده است.
مركز تحقيقاتي عكا(مركز پژوهش هاي اسراييلي) در گزارشي از تحركات رژيم صهيونيستي در قاره سياه مي نويسد: اريتره در سال 1993 از اتيوپي مستقل شد و از اين حيث يكي از خردسال ترين كشورهاي جهان به شمار مي رود. اين امر در كنار فقر شديد باعث شده كه كشور اريتره در سال هاي اخير به پايگاهي اسراييلي تبديل شود، به گونه اي كه ده ها شركت اسراييلي بعضا تحت پوشش شركت هاي اروپايي - در عرصه هاي مختلف امور اين كشور را به دست گرفته اند. از عرصه امنيتي و اطلاعاتي گرفته تا بخش دارويي، بهره برداري از معادن الماس،كشاورزي و بازرگاني.
روزنامه يديعوت آحرونوت رژيم صهيونيستي نيز مي نويسد؛ اريتره براي اسراييل از احترام و جايگاه بالايي برخوردار است و بنابر گزارش هاي خارجي روابط في مابين آنها محكم است به گونه اي كه تعدادي از افسران ارشد اسراييلي در آنجا مشغول آموزش يگان هاي ارتش و پليس ويژه اريتره هستند.
بر اساس اين گزارش، در همين حال طي سال هاي گذشته بسياري از آفريقايي تباراني كه از مرزها گذشته و سرزمين خود را به علت جنگ هاي قومي ترك كرده اند تا به اسراييل پناهنده شوند اريتره اي هستند.
پيشتر، روزنامه تايمز آمريكا از وجود 2 پايگاه ويژه متعلق به رژيم صهيونيستي در خاك اريتره خبر داده بود كه يكي از اين پايگاه ها ويژه كار اطلاعاتي و ديگري مخصوص پشتيباني زير دريايي هاي آلماني مورد استفاده ارتش اين رژيم است.
گزارش مركز عكا حاكي است كه ده ها اسراييلي هم اكنون در اريتره سكونت دارند و در بخش كشاورزي تحت نظر شركت هاي اروپايي كار مي كنند. 'عدي برونشتاين' وكيل و مشاور جمعيت دوستي اسراييلي–عربي مي گويد ظرف پنج سال گذشته افزايش قابل توجهي در ميزان فعاليت هاي اسراييلي در اريتره صورت گرفته است.
برونشتاين كه خود يك يهودي است مي افزايد: اسراييلي ها اين گونه سرزمين هاي بكر را دوست دارند زيرا در آنجا پتانسيل هاي زيادي نهفته است. مانند مواد دارويي، شكر، كاشت سيب زميني و حتي اقلامي مانند كنجد و كاكائو كه مورد نياز اسراييل هستند.
مرور حوادث دهه نود ميلادي تاكنون در شرق آفريقا نشان مي دهد كه نفوذ اين رژيم و افزايش بحران و ناامني رابطه مستقيم داشته و به فجايع انساني زيادي نيز منجر شده است.