واحد مرکزی خبر / کارشناس اقتصادی عرب گفت کشورهای غربی قبل از حمله نظامی به رژیم معمر قذافی، محاسبات و اهداف اقتصادی خود را برای به دست آوردن منابع نفتی لیبی در نظر گرفته بودند
جمال الدین طالب در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی در لندن در استودیوی این شبکه درباره نقش روسیه در طرح های سرمایه گذاری نفت لیبی گفت سرمایه گذاری روسیه در صنایع نفت و دیگر صنایع لیبی بالغ بر ده میلیارد دلار می شود و مسکو تلاش می کند منافع و سرمایه گذاری خود را در لیبی حفظ کند و می خواهد این تعهد را از شورای ملی انتقالی بگیرد که از این سرمایه گذاری ها حمایت کند.
از سوی دیگر روسیه در عرصه بازار جهانی نفت بازیگر عمده ای نبوده و فن آوری آن در سطح شرکت های غربی بزرگ نیست و بعید به نظر می رسد روسیه امید زیادی به بهره برداری از بخش نفتی لیبی داشته باشد. وی درباره تلاش کشورهای غربی برای سیطره بر صنعت نفت لیبی تصریح کرد شکی در این نیست غربی ها در مساله حمله نظامی به رژیم قذافی محاسبات اقتصادی را لحاظ کرده اند.
الن ژوپه وزیر خارجه فرانسه مشارکت این کشور در حمله نظامی به لیبی را به عنوان یک سرمایه گذاری در این کشور دانسته بود.
حتی روزنامه فرانسوی لیبراسیون سه روز پیش قبل از نشست پاریس اعلام کرده بود میان پاریس و شورای ملی انتقالی توافق شد تا فرانسه سی و پنج درصد از نفت لیبی را در اختیار داشته باشد هر چند شرکت توتال فرانسه و شورای انتقالی این خبر را رد کردند. جمال الدین طالب درباره امکان تجربه وضع عراق پس از اشغال، در لیبی تصریح کرد تنها چالش اساسی برای رهبران سیاسی جدید در لیبی فراهم کردن ثبات سیاسی و عبرت گرفتن از تجربه عراق است.
زیربناهای لیبی بهتر از زیربناهای عراق است.
لیبی در همسایگی اروپا قرار دارد و نفت این کشور باکیفت است.