واحد مرکزی خبر / روزنامهنگار فرانسوی خاطرنشان کرد: با توجه به خودداری برخی کشورها مانند، چین و روسیه از کمک به انقلابیون لیبی، فرانسه به علت موضع ضد قذافی بیشترین سود را از براندازی رژیم او خواهد برد.
«فابریس لو کوینترک» سردبیر بخش اخبار «رادیو فرانسه» در برنامه «مع الحدث» (همگام با رخدادها) شبکه تلویزیونی «العالم» از پاریس درباره موضع غرب درباره لیبی و اشغالگری در این کشور با اهداف اقتصادی گفت: به عنوان یک شهروند فرانسوی فکر نمی کنم غرب به مرحله تقسیم کیک لیبی رسیده باشد.
نمی توان به این مساله نگاه صرف اقتصادی یا نفتی داشت زیرا چنین نگاهی نوعی زیاده روی و چشم بستن به همه فداکاری هایی که در عملیات نظامی انجام شده، عملیاتی که هنوز پایان نیافته، است.
لازم است، اکنون، به نحوه گذار از مرحله نظامی به مرحله بازسازی، آینده و آشتی مردم لیبی توجه کنیم. وی درباره اقدام اتحادیه اروپا در تحریم شرکت های نفتی و بانک ها و آزاد سازی میلیاردها دلار لیبی و اینکه آیا در مقابل به دنبال چیزی نیستند، گفت: تصور می کنم هدف اول آنها اجازه دادن به شورای انتقالی لیبی برای استفاده از این اموال است.
لیبی تقریبا کشور غنی است و دارای ذخایر نفتی است اما شورای انتقالی نیازمند این اموال بود زیرا اموال لیبی مسدود شده بود و مردم اکنون برای آماده سازی مدارس و بیمارستان ها و تاسیسات زیربنایی نیاز مبرم به این اموال دارند.
بنابراین، هدف اجتماعی است. وی درباره گزارش اخیر روزنامه فرانسوی «لیبراسیون» درباره اینکه فرانسه سهم بیشتری از منابع نفت لیبی خواهد برد، گفت: زود است به گزارش این روزنامه متمرکز شد.
درست است که فرانسه و رئیس جمهور آن در قبال انقلابیون لیبی پایبندی قوی وجود داشت و احتمال دارد فرانسه از این دخالت نظام بهره مند شود و به شکل امضای قرار دادهای تجاری یا نفتی استفاده کند و این تحقیر آمیز نیست.
این به نفع مردم لیبی است که درباره امضای قرار دادهای جدید مذاکره شود، اما نباید روابط منحصر به فرد این کشور را با ایتالیا و فرانسه فرموش کرد.
البته نباید حوادث کنونی در چارچوب استعمار جدید تفسیر کرد.
کشورهایی مانند چین و روسیه از کمک به انقلابیون لیبی خودداری کردند.
به نظرم در نهایت برای فرانسه برآیند اقتصادی خواهد داشت.