واحد مرکزی خبر / یک روزنامه اماراتی در مقاله ای نوشت فرانسه و انگلیس درمورد آینده لیبی اختلاف نظر عمیقی دارند.
روزنامه اماراتی الخلیج در پایگاه اینترنتی امروز خود در مقاله ای با عنوان لیبی و رقابت فرانسه-انگلیس به قلم الحسین الزاوی نوشت...
فرانسه و انگلیس برسر لیبی به شدت رقابت می کنند؛ به گونه ای که فرانسه تلاش می کند خود را در برابر مردم لیبی و شاید مردم منطقه این گونه نشان دهد که همان کشوری است که با اقدام سریع جنایتی را که نزدیک بود قذافی برضد ساکنان بنغازی مرتکب شود، متوقف کرد.
فرانسه درخواست برگزاری نشستی درمورد لیبی در پاریس در ماه سپتامبر، پس از ورود نیروهای انقلابی به طرابلس، را برای دفاع از موضع خود در چارچوبی که الن ژوپه وزیر خارجه این کشور آن را سرمایه گذاری برای آینده نامید، مطرح کرد.
انگلیس از اعلام ناگهانی این درخواست که بدون مشورت بااین کشور صورت گرفته بود، ابراز نگرانی کرد؛ این درحالی است که سارکوزی در بیاناتش تاکید کرد با کامرون در این خصوص مذاکره کرده است. هرچند فرانسه و انگلیس در حمله ناتو به گردان های قذافی به ویژه پیش از سقوط طرابلس به دست انقلابیون نقش عمده ای ایفا کردند، اما اختلاف بین دو کشور درمورد آینده لیبی و ماهیت نقش احتمالی آن در کشورهای عربی و مغرب، عمیق و ریشه دار است.
علاوه بر این، دو کشور تلاش می کنند سهم قابل قبولی را از طرح های بازسازی که درآمدهای آن میلیاردها دلار برآورد می شود، به دست آورند.
این امر برای اقتصاد انگلیس و فرانسه که با کاهش نرخ رشد مواجه است، پیامدهای مثبتی به دنبال خواهد داشت.
گزارش های بسیاری منتشر شده مبنی بر این که در اوج حمله ناتو به لیبی به فرماندهی فرانسه و انگلیس، دو کشور درمورد ایجاد فرماندهی نظامی دائم برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شدت دچار اختلاف شدند.هرچند امریکا و انگلیس در عملیات ناتو بیشترین نقش فرماندهی را به فرانسه دادند، اما این کشور همچنان بر مطرح کردن طرح خود مبنی بر ایجاد یک قدرت مشترک اروپایی مستقل از ناتو پافشاری می کند.
انگلیس معتقد است که اختیارات این قدرت با اختیارات ناتو تداخل پیدا خواهد کرد.
برهمین اساس ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس گفت انگلیس نه اکنون و نه در آینده با ایجاد فرماندهی عمومی دائم برای اتحادیه اروپا موافقت نخواهد کرد.
نویسنده مقاله افزود می توان گفت فرانسه که با کشورهای مغرب و تونس همکاری راهبردی دارد، بی صبرانه منتظر است با ائتلاف محوری با کشور نفت خیز ثروتمندی مثل لیبی از حضور خود در منطقه حمایت کند.
گفتنی است اگر فرانسه از پیشنهاد مغرب درباره صحرای غربی به شدت پشتیبانی می کند، انگلیس نیز در مقابل از پیشنهاد تعیین سرنوشت که الجزایر مدافع آن است، پشتیبانی می کند.