خبرگزاری رسا ـ اندیشمند شیعه مصر، ایستادگی ایران در برابر آمریکا و رژیم اشغالگر را افتخار بزرگی برای این کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری رسا، احمد راسم النفیس از اندیشمندان شیعه مصر در مصاحبه با یکی از روزنامه های این کشور درباره تاسیس اولین حزب سیاسی شیعه در مصر گفت: این حزب در آستانه تاسیس رسمی قرار دارد و تا دو هفته دیگر اقدام به ارسال مدارک آن به سازمان های مرتبط خواهیم کرد و به تبلیغ این حزب که بیش از 5000 تن تاکنون در آن عضو شده اند می پردازیم. شیعیان در دوران حسنی مبارک به هیچ وجه درصدد تاسیس حزب نبودند، زیرا بلافاصله از سوی مقامات بازداشت می شدند، ولی شرایط هم اکنون مناسب بوده و فرصت مناسبی برای حضور آنان در صحنه های سیاسی فراهم شده است.
وی افزود: این حزب یک حزب مدنی است که جمع کثیری از شیعیان در آن عضو شده اند، ما دو طایفه نیستیم و نمی خواهیم کشور را همانگونه که برخی رواج می دهد تقسیم می کنیم. همگی ما شهروند مصری هستیم و در جهت اقامه دولتی دموکراسی که به آرای دیگران احترام می گذارد تلاش می کنیم.
احمد النفیس از آمادگی شیعیان جهت حضور فعال در رقابت های انتخاباتی خبر داد و تصریح کرد: ما دارای دیدگاه های فکری و سیاسی هستیم که تلاش می کنیم آنها را در راه نجات مصر از وضعیت اسفناک کنونی بکار بریم. همچنین از حضور پرقدرت در رقابت های انتخاباتی نیز غافل نشده و با شخصیت های معتبری به صحنه انتخابات قدم می گذاریم.
این اندیشمند شیعه مصر ائتلاف با سایر گروه ها را دور از ذهن ندانست و اظهار داشت: امکان ائتلاف حزب وحدت و آزادی با سایر گروه ها وجود دارد، ولی به شرطی که با اندیشه ها و دیدگاه هایمان تعارض نداشته باشند، مثلا هیچ گاه با احزاب سلفی که تنها به خود احترام می گذارند یا احزابی که رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند همپیمان نمی شویم.
وی دریافت کمک های مالی از ایران را تکذیب کرد و ادامه داد: بنده از کسانی که این شبهه ها را ترویج می دهند می پرسم که بودجه گروه های سلفی و اخوان المسلمین مصر که مبالغ هنگفتی را صرف تبلیغ حزب خود می کنند از کجا تامین می شود؟ بنده اعلام می کنم که هیچ کمکی از ایران دریافت نکرده ایم و کسانی که می خواهند وضعیت مادی حزب را مشاهده کنند باید در روز مراسم افطاری حضور می یافتند و وضعیت مالی معمولی حزب را می دیدند.
النفیس با اشاره به حضور شیعیان در انقلاب این کشور تاکید کرد: شهروندان شیعه حضور فعالی در انقلاب علیه دیکتاتوری حسنی مبارک داشتند، ولی به تبلیغ این موضوع نپرداختند، ما بر خلاف برخی از جریان ها نمی خواهیم از جسد مصر برای تحقق اهدافمان استفاده کنیم. کسانی که شیعیان را در گذشته به خوبی نمی دیدند در آینده شاهد برنامه های گسترده آنان خواهند بود.
اندیشمند شیعه از دشمنی با جمهوری اسلامی ایران ابراز شگفتی کرد و بیان داشت: واقعا دلیل دشمنی و هراس از ایران را در شرایطی که نظام سابق در دامن آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داشت متوجه نمی شوم، ایران کشوری مسلمان است و باید اذعان داشته باشیم که گروه های شناخته شده ای در پشت پرده اختلافات میان ایران و کشورهای عربی حضور دارند. بهبود روابط میان ایران و کشورهای عربی به ضرر این گروه هاست و به همین دلیل است که ایران را به گونه ای جلوه می دهند که درصدد تسلط بر کشورهای عربی است.
وی افزود: متاسفانه برخی از قدرت های عربی به ترویج و نشر نزاع های مذهبی می پردازند تا به نزاع میان ایران و کشورهای عربی ادامه دهند و نمونه بارز این ادعا در مصر بود.
احمد راسم ضمن استقبال از بازگشت روابط مطلوب میان مصر و ایران خاطر نشان ساخت: در حالی که مصری ها پس از انقلاب درصدد بهبود روابط با ایران هستند، فشارهای سیاسی داخلی و خارجی فراوانی جهت متوقف ساختن این امر انجام می گیرد و حتی یکی از کشورهای عربی اعلام کرد در صورتی که روابط ایران و مصر مجددا از گرفته شود اتباع مصری را از خاک این کشور اخراج می کند. ایران کشوری اسلامی است و باید با آن بر محترمانه برخورد شود و همین افتخار برای ایران کافی است که با همه توان در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
وی تاسیس نظام ولایت فقیه در مصر را غیرممکن خواند و گفت: با توجه به امکانات و شرایط مصر و عدم وجود فقهایی که بتوانند با فتوای خود، مشکلات را حل و فصل کنند امکان تطبیق این نظام در مصر وجود ندارد.
فعال سیاسی مصر گرایش مردم به تشیع را مطابق آزادی عنوان کرد و اظهار داشت: ایستادگی در برابر گرایش شهروندان مصری به مذهب تشیع امری غیرقابل پذیرش است، اینکه شهروندان به مذهب تشیع گرایش پیدا کنند مطابق آزادی بیان و عقیده است و از کسانی که در برابر این امر ایستادگی می کنند می خواهم اجازه دهند مردم بر اساس اندیشه و تفکری که دارند مذهب خود را انتخاب کنند.
وی اقدامات سلفی گرایان را عامل گرایش مردم به تشیع خواند و تصریح کرد: مصری ها به شدت عاشق اهل بیت (ع) هستند و زمینه های گرایش بسیاری از آنان به تشیع وجود دارد. بنده تاکید می کنم اگر سلفی گرایان به قدرت برسند اکثر شهروندان مصری در مدت 4 سال مذهب تشیع را انتخاب خواهند کرد.