واحد مرکزی خبر / وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه اعلام کرد زمانی که شرایط آماده و مساعد باشد پکن، شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوان دولت مشروع و قانونی این کشور به رسمیت خواهد شناخت
چین به این موضوع که چه شرایطی بدین منظور باید فراهم شود، اشاره نکرد. قدرت های غربی به طور رسمی شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوان دولت قانونی این کشور به رسمیت شناخته اند اما چین چنین اقدامی را انجام نداده است، با این حال، بر نقش مهم این شورا در پی برکناری معمر قذافی از قدرت و تسخیر طرابلس بدست انقلابیون در ماه گذشته، اذعان کرده است. جیانگ یو سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت : کشورش با شورای ملی انتقالی لیبی در تماس نزدیک بوده است و از نقش این شورا در لیبی حمایت می کند . این سخنگو در کنفرانسی خبری خاطر نشان کرد : خطوط ارتباطی ما با شورای ملی انتقالی لیبی بدون مشکل است . جیانگ یو گفت چین کنترل خود را بر صادرات جنگ افزار تشدید خواهد کرد. سران جدید لیبی شواهدی در اختیار دارند که قذافی امسال تسلیحاتی را از دلالانی در چین و اروپا خریداری کرده که خرید بسیاری از این تسلیحات از طریق الجزایر صورت گرفته است.
چین اعلام کرد هیچ تسلیحاتی از این کشور به لیبی صادر نشده است و پکن به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص ممنوعیت فروش تسلیحات به این کشور منطقه شمال آفریقا پایبند است. جیانگ یو گفت : من تاکید می کنم که چین دقیقا قطعنامه سازمان ملل متحد را اجرا و مدیریت و کنترل خود را بر صادرات تجهیزات نظامی تشدید خواهد کرد . وی افزود : معتقدم مقامات با صلاحیت بخش بازرگانی نظامی این مسئله را مطابق با مقررات جدی خواهند گرفت . شورای انتقالی لیبی برای آنهایی که نقشی برجسته و پیشرو را در حمایت از قیام علیه قذافی بر عهده گیرند جوایزی وعده داده است و این مسئله، نگرانی هایی را بوجود آورده است که چین ممکن است در این خصوص ضرر کند. چین دومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است و سال گذشته سه درصد از نفت خام مورد نیاز خود را از لیبی وارد کرد. چین در ماه مارس از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مانع شدن از تصویب قطعنامه ای علیه لیبی استفاده نکرد.
این قطعنامه به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اجازه داد در حمایت از غیرنظامیان، نیروهای قذافی را بمباران کند. به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، با این حال، چین تشدید حملات هوایی ناتو علیه لیبی را محکوم کرده و بارها مصالحه بین دولت لیبی و انقلابیون را خواستار شده است.