واحد مرکزی خبر / آمریکا با مشارکت بدون سر و صدا در جنگ لیبی و تخصیص یک میلیارد دلار در این راه، به ناتو برای سرنگونی نظام قذافی کمک کرده است.
پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان آتلانتیکو.اف.ار نوشت: آمریکایی ها نقشی مهم تر از آنچه تصور می شود، در جنگ لیبی ایفا کرده اند.
آنان اگرچه اجازه دادند اروپایی جلوی صحنه نبردهای لیبی را به خودشان اختصاص دهند، اما جنگ مخفیانه را به عهده گرفتند و البته به هیچ وجه تمایل نداشتند این جنگ پنهان به رسانه ها کشیده شود. آتلانتیکو.اف.ار در توصیف جزئیات مشارکت ارتش آمریکا در نبردهای لیبی نوشت: برخلاف فرانسوی ها که با سر و صدای زیادی ناو هواپیمابر شارل دو گل را راهی مدیترانه کردند و حتی نیکلا سارکوزی، رییس جمهور فرانسه، نیز در آن حضور یافت، آمریکایی ها زیر دریایی صد و هفتاد و یک متری یواس اس فلوریدا را به جنگ لیبی فرستادند که بیش از صد موشک کروز را به مواضع دفاع ضدهوایی لیبی در اوایل جنگ شلیک کرد.
این زیردریایی ظرفیت حمل صد و پنجاه موشک کروز را داراست.
واقعیت این است که بسیاری از نمایندگان کنگره در آمریکا علاقه و انگیزه ای برای حضور آمریکا در یک جنگ تازه نداشته و ندارند.
به ویژه اینکه خسارات مالی و جانی آمریکا در جنگ افغانستان پیوسته افزایش می یابد.
شرایطی که بازگشت نیروهای آمریکایی از افغانستان را ضروری ساخته است.
آتلانتیکو.اف.ار نوشت: در این جا پرسشی که در ذهن تحلیل گران مطرح می شود این است که که دکترین نظامی باراک اوباما چیست؟ همگان در آغاز تحولات اخیر لیبی می دانستند که آمریکایی ها در ماجراجویی جنگی در این کشور حضور دارند.
در آن زمان یکی از پایگاه های اینترنتی متخصص امور نظامی این عنوان را برگزیده بود: نیمی از حملات هوایی لیبی را آمریکایی ها انجام می دهند .
در آن زمان همچنین اخباری منتشر شد که از انتقال موشک های آمریکایی به نیروهای هوایی اروپایی که با کمبود مهمات روبرو شده بودند، حکایت می کرد.
حتی گفته شده بود که در جنگنده های فرانسوی تغییراتی داده شد تا بتوانند موشک های آمریکایی را حمل کنند.
در اوایل آوریل خبرگزاری ها خبر دادند که ارتش آمریکا به عملیات پشتیبانی از جنگنده های اروپایی در آسمان لیبی و همچنین عملیات جاسوسی هوایی پایان می دهد.
در واقع هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی همواره در طول جنگ، جنگنده های اروپایی را تغذیه کردند.
در جنگ لیبی، نیروی هوایی ناتو برخی روزها تا صد ماموریت را تجربه می کرد که پنجاه مورد آن به بمباران اهداف تعیین شده منتهی می شد.
اجرای این حجم عملیات بدون کمک آمریکایی ها ممکن نبوده است.
همچنین باید به عملیات جاسوسی هوایی هواپیماهای آواکس اشاره کرد که هواپیماهای مشابه اروپایی را در کنترل حریم هوایی لیبی یاری می کردند.
فرانسه در دهه 1990 چهار آواکس از آمریکا خریداری کرده بود که در لیبی آنها را به کار گرفت.
جنگنده های آمریکایی همچنین در شلیک به اهداف و نیروهای قذافی نیز به طور مستقیم شرکت داشتند.
بر این اساس این جنگنده ها نزدیک به پنج هزار و سیصد سورتی پرواز را در لیبی داشته اند که هزار و دویست سورتی به حمله به اهداف انجامید.
در نهایت باید به هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی پریدیتور اشاره کنیم که نقش مهمی در جنگ لیبی ایفا کردند.