واحد مرکزی خبر / رقابت بر سر منافع نفتی در لیبی اوج می گیرد. شبکه فرانس 24 گزارش داد: آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه عقیده دارد فرانسه و انگلیس که در جنگ لیبی مشارکت فعال داشتند باید از قراردادهای تجاری آینده با این کشور بهره مند شوند.
شاید نفت لیبی دلیل جنگ این کشور نبوده باشد اما حتما موضوع رقابت در زمان صلح است.
این شبکه گزارش داد: لیبی جنگ نیکلا سارکوزی بوده و رییس جمهور فرانسه می تواند ادعا کند در این جنگ برنده شده است.
سارکوزی از همان آغاز نیروهای فرانسوی را راهی میدان نبرد در لیبی کرد و فرانسه اولین کشوری بود که شورای ملی انتقالی را به عنوان نماینده رسمی ملت لیبی به رسمیت شناخت.
این شرایط نقش اول فرانسه در بازسازی لیبی جدید را تضمین می کند.
پیروزی در جنگ لیبی همچنین به زوج فرانسه و انگلیس نیز تعلق دارد که در صحنه مداخله نظامی فعال اصلی بودند.
با این حال این احتمال وجود دارد که انگلیس نتواند منافع اقتصادی ناشی از مداخله فعال نظامی اش در لیبی را به طور تمام و کمال به دست آورد.
اسناد به دست آمده در طرابلس از روابط نزدیک دار و دسته قذافی با سرویس های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس در ده سال اخیر حکایت می کند.
از این جهت مورد فرمانده نظامی انقلابیون، عبدالحکیم بلحاج، مثال زدنی است.
این فعال اسلامگرا در سال 2004 از سوی انگلیسی ها و آمریکایی ها به قذافی تحویل شد و بعدا تحت شکنجه قرار گرفت. فرانس 24 گزارش داد: قذافی امروز سقوط کرده است و آلمان و ایتالیا نیز تاسف می خورند که در جنگ علیه قذافی نقش فعالی نداشتند.
رم که پیمان دوستی با لیبی قذافی داشت، در جریان جنگ فقط پایگاه هایش را در اختیار جنگنده های ناتو و قطر قرار داد.
ایتالیا به عنوان شریک اول تجاری لیبی در سال های اخیر ، امروز از این بیم دارد که امتیازاتش را در بهره برداری از نفت و گاز این کشور از دست بدهد.
شرکت نفتی بزرگ انی quotation mark ایتالیا در این شرایط می کوشد پیوندهایش را با انقلابیون تحکیم کند.
انی که از سال 1959 در لیبی حاضر است، تلاش می کند موقعیت خود را در این کشور حفظ کند. گیوسپ ریچی ، رئیس گروه انی می گوید: منابع گازی لیبی برای ما در فصل زمستان بسیار اساسی است.
به همین دلیل ما نیاز داریم تا حد ممکن این گاز را وارد کشورمان کنیم. فرانس 24 گزارش داد: آلمان نیز امروز تاوان ترس و تردید اش در شناسایی دیرهنگام شورای ملی انتقالی و مشارکت در جنگ را پرداخت می کند.
برای جبران عقب ماندگی، آلمانی ها امروز به طور فعال می کوشند در بازسازی لیبی مشارکت کنند.
با همه این اوصاف نتیجه نهایی مسابقه اقتصادی در لیبی هنوز مشخص نیست زیرا هر یک از کشورهای رقیب در صحنه اقتصادی لیبی می توانند ناگفته هایی داشته باشند که بعدا به ضررشان تمام شود.
از این جهت چین نمونه ای مثال زدنی است.
امروز فاش شده است پکن در فاصله سال های 2007 تا 2009 با وجود تحریم نظامی لیبی به این کشور اسلحه فروخت.