واحد مرکزی خبر / طبق هشدار سازمان ملل متحد، ممکن است بر وخامت اوضاع در مناطق قحطی زده ی سومالی افزوده شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، مقامات و سیاستمداران سومالیایی با شرکت در برخی جلسات و گفتگوها، به دنبال اصلاحات در قانون اساسی و نحوه برگزاری انتخابات در کشورند. این درحالیست که سازمان ملل در مورد مشکلات عدیده ای که دامنگیر مردم این کشور شده است، هشدار داده و اعلام کرده خشکسالی بخشهای جنوبی کشور را در بر خواهد گرفت. نازنین مشیری، خبرنگار الجزیره در گزارشی به وضعیت شمار زیادی از قحطی زدگانی که از مناطق تحت کنترل نیروهای الشباب گریخته و خود را به موگادیشو، پایتخت سومالی رسانده بودند، اشاره کرد. اکثر این افراد به شکل اسف باری دچار سوء تغذیه و ضعف عمومی شده اند. سازمان ملل اعلام کرده برای نجات قحطی زدگان سومالی به بودجه ای معادل یک میلیارد دلار نیاز است. اما یکی از اصلی ترین مؤسسات خیریه ای که کوشش زیادی در جهت کمک به این مردم کرده است، اعلام کرده که پول نمی تواند مشکل بوجود آمده را حل کند و افراد به غلط ترغیب می شوند تا کمکهای مالی بیشتری را برای مردم سومالی ارسال کنند. این مؤسسه خیریه از آژانسهای امدادرسان در سراسر جهان خواسته متوجه شوند که ممکن است نتوانیم برای برخی از قحطی زدگانی که در حال حاضر به بدترین وضعیت دچار شده اند، کاری صورت دهیم. این مؤسسه، آژانسهای امدادرسان و رسانه های بین المللی را بخاطر سرپوش گذاشتن بر حقیقت ماجرا و کتمان واقعیت محکوم کرده و به صراحت اعلام کرده است که غذا و آب ممکن است کافی نباشد. برنامه تأمین غذای سازمان ملل که عمده ترین مجری تأمین مواد غذایی برای قحطی زدگان سومالی است، اعلام کرده که می توان جان افراد را نجات داد اما در عین حال، اذعان کرده که امکان دسترسی به میلیونها نفر از گرسنگان وجود ندارد. بری کیم، از اعضای برنامه تأمین غذای سازمان ملل، در اینباره گفت..
«ما به این مناطق دسترسی نداریم در حالیکه سازمانهای دیگری وجود دارند که امکان دسترسی برایشان میسر است.
همچنین حامیان مالی نیز وجود دارند تا به حمایت از آن سازمانها بپردازند.
اما تا زمانی که ما نتوانیم به آن مناطق دسترسی داشته باشیم، باید گفت کار زیادی در آنجا از دست ما بر نمی آید». در تصاویری که در این گزارش پخش شد، اوضاع رو به وخامت در مناطقی که تحت کنترل نیروهای الشباب قرار گرفته اند، نشان داده شد. اکثر دامهای این مناطق بر اثر ضعف و نبود غذا و آب تلف شده بودند. این مناطق شاهد بارش مقدار ناچیزی باران بوده اند، اما میزان این باران به حدی نبوده که بتوان از آن برای کاشت و پرورش چیزی استفاده کرد. در حال حاضر نیروهای الشباب به برخی امدادگران اجازه داده اند تا به منطقه وارد شوند، اما دیگر برای نجات واقعی مردم خیلی دیر شده است. محمد علی، یکی از ساکنان منطقه در این باره گفت..
«مردم همگی اینجا را به مقصد موگادیشو ترک کردند.
آنچه می بینید آخرین نفرات باقی مانده از جمعیت ساکنان این منطقه است.
حالا دیگر فقط خدا می تواند ما را نجات دهد». در حال حاضر حدود نیم میلیون آواره به موگادیشو پناه آورده اند. سازمان ملل هم هشدار داده است که خشکسالی ممکن است تا پایان سال، بخشهای جنوبی کشور را نیز فرا گیرد.