رویوران كارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این كه در حال حاضر چیدمان شهود و مدارك در دادگاه مبارك به گونه ای صورت می گیرد كه حكم اعدام شكسته و اتهامات مبارك كمرنگ جلوه داده شود گفت : عربستان با فشار بر مسئولین مصری سعی دارد كه از اعدام مبارك جلوگیری كند و در این راستا گروه های سلفی را برای دادن مبالغی مانند ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ به خانواده های مظلومین در مصر به راه انداخته تا بدین واسطه رضایت این خانواده ها را به نفع مبارك كسب كند.
به گزارش خبرگزاری تقریب "تنا" ، سومین جلسه محاکمه حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر و دو پسرش، علاء و جمال مبارک و هم چنین حبیب العادلی، وزیر سابق داخلی مصر و ۶ نفر از معاونان بلند پایهاش روز گذشته به ریاست قاضی "احمد رفعت" در دانشکده پلیس قاهره را برگزار شد.
این جلسه در واقع اولین جلسهای بشمار میآمد که بنا به دستور رئیس دادگاه بدور از چشم رسانهها برگزار میشد و طی آن قرار بود به قضیه کشتار تظاهراتکنندگان مصری در جریان انقلاب ۲۵ ژانویه رسیدگی شود.
از جمله موضوعات غافلگیرکننده در این جلسه پاک شدن "سیدی" مکالمات ضبط شده مقامات و افسران سابق سازمان امنیت درباره نحوه برخورد با تظاهراتکنندگان مصری بود که موجب شد، دادستانی مصر سرتیپ حسین موسی، مسئول ارتباطات در سازمان امنیت مرکزی را به اتهام اقدام در پاک کردن این فیلم به دادگاه فرابخواند.
سرتیپ "حسین سعید موسی"، یکی از مهمترین شاهدان وقایع انقلاب ۲۵ ژانویه روز گذشته در دادگاه حاضر شد و شهادت داد، هنگامیکه وی در اتاق عملیات بوده توسط بیسیم میان افسران بلند پایه مبارک صحبتهایی درباره انتقال سلاح و تجهیزات نظامی توسط آمبولانسها به میدان التحریر رد و بدل شده و عملا نیز این سلاحها و تجهیزات نظامی از ساختمان وزارت داخلی به میدان التحریر منتقل شدند تا علیه تظاهراتکنندگان مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین وی شهادت داد که سرتیپ "احمد رمزی" دستور مسلح کردن نیروهای امنیتی مستقر مقابل وزارت داخلی را صادر کرد و این تصمیم را شخصا و بدون مشورت با دیگر فرماندههان و مدیر اتاق عملیات گرفت. این درحالی است که مقامات بلند پایه وزارت داخلی آزادی عمل هرگونه برخورد با تظاهراتکندگان را به مسئولان زیر دست برحسب موقعیت و نیاز داده بودند و این به معنای صدور مجوز استفاده از هرگونه سلاح علیه تظاهراتکنندگان حتی سلاح گرم بود.
اما وی از هماهنگیهای قبلی صورت گرفته میان رمزی و حبیب العادلی اظهار بیاطلاعی کرد.
دادگاه جنایی قاهره چهارمین جلسه محاکمه حسنی مبارک را به روز چهارشنبه ۱۶ شهریور موکول کرد.
حسین رویوران در گفت وگو با خبرگزاری تقریب "تنا" ، درمورد دلیل پخش نكردن تصاویر سومین جلسه دادگاه مبارك از رسانه های مصر اظهارداشت : این تصمیم بنابه دستور قاضی دادگاه انجام شد زیرا پخش تصاویر محاكمه مردی كه ۳۰ سال عهده دار اداره مصر بوده است جرئت و جسارت مردم را برای به زیر كشیدن حكام دیكتاتور افزایش می دهد .
وی ادامه داد : از سوی دیگر عربستان فشارهای زیادی را برای جلوگیری از محاكمه مبارك بر مسئولین مصری وارد كرده به نحوی كه قاضی دادگاه مجبور شد دستور دهد كه جلسه سوم محاكمه را از رسانه ها پخش نكنند.
این كارشناس خاورمیانه در پاسخ به این سوال كه آیا از بین رفتن برخی مدارك بر علیه مبارك و همچنین اظهارات ضد و نقیض برخی شهود ، با هدف تبرئه و یا شكستن حكم اعدام این دیكتاتور انجام می شود كه وی پاسخ داد : بله این احتمال وجود دارد ، در حال حاضر چیدمان مدارك و شهود به گونه ای انجام می گیرد كه مبارك از قتل مردم به دستور تیراندازی مبرا شود و به نوعی قصد دارند كه اتهام های مبارك را كمرنگ جلوه دهند.
وی با اشاره به شهادت ژنرال رمزی فرمانده اتاق نیروی نظامی دولت مبارك گفت : این فرد می توانست یكی از مهمترین شهادت ها ر ا برعلیه مبارك در زمینه تیراندازی به مردم بدهد ولی این مسئله را در شهادت خود منتفی كرد.
رویوران همچنین درمورد مطالبه مردم مصر برای اخراج سفیر عربستان از مصر و همچنین تحریم حج و عمره اظهارداشت : درحال حاضر مطالبه مردم مصر از دخالت های عربستان در مسائل داخلی مصر سرچشمه می گیرد.
وی افزود : كمك عربستان به جریان سلفی و تلاش این گروه بر واردار سازی خانواده های مورد ظلم واقع شده برای اعطای رضایت با دادن مبالغ ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ دلاری به آنها باعث شده كه مردم مصر بر علیه عربستان خشمگین شوند.
این كارشناس خاورمیانه با بیان این كه سلفی ها در ۱۵ استان از ۲۷ استان مصر حزب نور را تشكیل داده اند گفت : این فعالیت ها بدون كمك عربستان ممكن نبود كه این مسائل برای مردم و مقامات مصری قابل قبول نیست .