بر اساس تحقیقات جدید، "فروش فوری" و "کاهش تقاضا برای وام" دو چالش مهم پیش روی بانکداری اسلامی در مصر می باشد.
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، دکتر "احمد آدم "کارشناس بانکداری و مدیر سابق مرکز برنامه ریزی بانک ملی توسعه مصر با همکاری بانک اسلامی ابوظبی تحقیقاتی پیرامون بانکداری اسلامی در این کشور صورت داده که بر اساس این تحقیقات "فروش فوری" و "کاهش تقاضا برای وام" دو چالش اصلی پیش روی توسعه بانکداری اسلامی در بازار مالی مصر اعلام گردید.
این تحقیقات خواستارایجاد یک هیئت عالی شرعی متشکل از فعالان بانکی و علمای دینی برای نظارت بر فعالیت بانک های اسلامی و تحقق شرعی بودن معاملات آنها و ارائه راهنمایی به بانک ها درمواقع دشوار شد.
همچنین این تحقیقات خواستاربازنگری در ماده ۸۸ قانون بانک مرکزی و سیستم بانکی و پولی مصوب سال ۲۰۰۳ این کشور شد،بر اساس این ماده بانک ها می توانند فروش فوری داشته باشند.فروش فوری یکی از مهمترین ابزار های مالی اسلامی به شمار می رود که بانک ها و شرکت ها نیاز های پولی مشتریان خود برای خرید خودرو یا کالا های دیگر را برآورده می کنند .
این گزارش می افزاید: دومین چالش مهم پیش روی بانکداری اسلامی در مصر کاهش حجم تقاضا برای وام های اسلامی است.
این تحقیقات اشاره می کند که بخش بانکداری مصر دارای دو بخش بانکداری اسلامی و بانکداری سنتی است که دو بانک فیصل اسلامی و بانک البرکة مصر دو بانکی هستند که در این کشور به طور کامل به ارائه خدمات بانکداری اسلامی می پردازند. و همچنین دو بانک، بانک ملی توسعه با همکاری بانک اسلامی ابوظبی و بانک متحد مصر در حال تبدیل شدن به بانک اسلامی در بازار مالی مصر هستند.
این گزارش تأکید می کند که حجم سپرده های بانک های اسلامی در مصر ۴.۵ درصد از حجم کل سپرده سیستم بانکی این کشور را تشکیل می دهد.
این گزارش اشاره می کند: اغلب سپرده های مشتریان در بانک های اسلامی مربوط به حساب خانواده می باشد و حجم بالای حساب خانواده در نزد بانک های اسلامی در مقایسه با بانک های سنتی به دلیل تمایل زیاد خانواده ها برای تعامل با بانک های اسلامی می باشد. این در حالی است که بخش خصوصی مصر تمایل چندانی به همکاری با بانک های اسلامی یا دریافت وام و تسهیلات اعتباری از این بانک ها ندارد.