رئيس كميته اطلاعاتي مجلس نمايندگان آمريكا گفت، باراك اوباما بايد اكنون كه قذافي سقوط كرده نيروهاي آمريكايي را هر چه سريعتر به ليبي بفرستد تا از گسترش موشكهاي ضد هوايي و اجزاء تشكيل دهنده سلاحهاي شيميايي جلوگيري كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي پوليتيكو، مايك راجرز، رئيس كميته اطلاعاتي مجلس نمايندگان آمريكا اظهار داشت: عقيده داريم اين سيستمهاي تسليحاتي در حال دست به دست شدن هستند و اين اتفاقي بسيار خطرناك است.
نميدانم چرا اكنون و در شرايطي كه در آن قرار گرفتهايم به دنبال حل اين مشكل برآمدهايم.
راجرز تصريح ميكند: اين موشكهاي ضدهوايي به طرز غير قابل باوري در صورتي كه در دست ستيزهجويان بيافتند، مرگبار خواهند بود. اين موضوع نگران كننده است زيرا ما كنترلي بر هزاران تن از افرادي كه در ليبي هستند نداريم و در آنجا بازار سياه بوجود خواهد آمد.
وي افزود: سازمانهاي تروريستي زيادي كه به طور ويژه ما از ميان آنها القاعده را ميشناسيم، وجود دارند كه براي ورود به ليبي و دستيابي به اين سلاحها اظهار تمايل كردهاند.
راجرز نسبت به خطر مواد اوليه شيميايي در ليبي هشدار داد و گفت كه بايد هر چه زودتر آمريكا از گسترش اين مواد جلوگيري كند.
وي تاكيد كرد: تيمهاي نيروهاي ويژه آمريكايي شامل پرسنل نظامي كه در شناسايي و خنثي سازي سلاحهاي شيميايي آموزش ويژه ديدهاند، بايد در ليبي مستقر شوند اما دولت باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا به خاطر متعهد شدن نسبت به عدم ارسال نيروي زميني به ليبي در انجام اين كار ترديد دارد.
رئيس كميته اطلاعاتي مجلس نمايندگان آمريكا خاطرنشان ساخت: آيا ارسال يك تيم تخصصي بسيار كوچك به ليبي براي كنترل تسليحات به معني ارسال نيروي زميني است؟ ما در صورتي كه موضع تهاجميتر اتخاذ نكنيم و بگوييم كه بعدا به آن خواهيم پرداخت، در حق منافع امنيت ملي خود كم لطفي كردهايم. بايد اين سلاحها را به دست آوريم و آنها را ايمن سازيم.
تامي ويتور، سخنگوي امنيت ملي كاخسفيد اظهار داشت كه دولت آمريكا نسبت به خطر مساله اشاعه سلاح در پي بحران در ليبي آگاهي دارد و سعي دارد تا اين خطر را كاهش دهد.
وي تاكيد كرد: ما از ابتداي جنگ در ليبي تاسيسات ذخيره موشك و مواد شيميايي را تحتنظر داريم و به اين كار ادامه ميدهيم. ما همچنين با همپيمانان خود همكاري ميكنيم تا از اشاعه سلاحهاي ليبي از جمله موشكهاي ضدهوايي آن جلوگيري كنيم.
ويتور اذعان داشت: آمريكا و ديگر بازيگران بينالمللي به شوراي ملي انتقالي ليبي تاكيد كردهاند كه بايد به طور موثر امنيت اين مواد را تامين كند و به آنها در انجام اين كار كمك خواهند كرد. شوراي ملي انتقالي به ما اطمينان داده كه به همه تعهدات بينالمللي خود پايبند خواهد بود.
راجرز تاكيد كرد: بياييد اشتباهي را كه در عراق مرتكب شديم، تكرار نكنيم. مهمات در عراق گسترش پيدا كردند و مشكل هولناكي را براي ما در مبارزه با شبهنظاميگري به وجود ميآورند. نميدانم چرا ما براي مقابله با اين بخش از مشكل صادق نبودهايم.
راجرز خاطرنشان ساخت كه گروههاي افراط گري در كشورهاي چاد، نيجريه و مصر هستند كه تمايل دارند به سلاحهاي ليبي دست پيدا كنند.