واحد مرکزی خبر/ رئیس جدید آژانس بین المللی انرژی امروز پنجشنبه اعلام کرد بعید به نظر می رسد صادرات نفت لیبی پیش از سال دو هزار و سیزده به حالت عادی بازگردد.
ماریا فان در هوفن در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت به اعتقاد کارشناسان این آژانس صادرات نفت لیبی در سال دو هزار و سیزده و یا پس از آن به حالت عادی بازخواهد گشت و پیش از آن نمی توان انتظار چنین چیزی را داشت.
تولید نفت لیبی که صادرکننده اصلی نفت آفریقا بشمار می رود پیش از آغاز اعتراضات بر ضد معمر قذافی دیکتاتور این کشور در اواسط ماه فوریه ، بهمن ماه ، روزانه به یک میلیون و ششصد هزار بشکه می رسید.
نزدیک به هشتاد و پنج درصد تولید نفت لیبی روانه بازارهای اروپا می شد اما حذف نفت خام سبک شیرین با کیفیت این کشور از بازارها یکی از دلایلی بود که افزایش بهای نفت خام برنت دریای شمالی را به دنبال داشت.
اینکه نفت لیبی با چه سرعتی به بازار بازخواهد گشت همچنان یکی از سوالات کلیدی دوره پس از قذافی است و نه تنها مصرف کنندگان اروپایی بلکه حاکمان جدید لیبی نیز که برای بازسازی کشور به شدت نیازمند درامدهای نفتی هستند با این پرسش روبرو هستند.
گروه های نفتی غربی همچون شرکت انی ایتالیا ، توتال فرانسه و رپسول اسپانیا به رغم نامناسب بودن شرایط امنیتی شماری از کارکنان خود را برای تعمیر تاسیسات نفتی آسیب دیده لیبی به این کشور اعزام کرده و یا در حال آماده سازی زمینه اعزام آنها هستند.
رئیس آژانس بین المللی انرژی که از سال دو هزار و هفت تا سال دو هزار و ده وزیر اقتصاد هلند بود تثبیت اوضاع سیاسی لیبی را اولویت نخست این کشور برشمرد.
آژانس بین المللی انرژی که شاخه نظارت بر انرژی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی محسوب می شود ماه ژوئن ، خردادماه ، در اقدامی غیرمنتظره از اعضای خود خواست تا ذخایر راهبردی نفت خود را روانه بازار کنند و این در حالی بود که بهای نفت رو به افزایش گذاشته بود.