واحد مرکزی خبر / محمود جبریل فرد شماره دوی شورای ملی انتقالی لیبی، با شرکت در یک نشست خبری به پرسش های خبرنگاران پیرامون مسائل جاری در کشورش پاسخ داد.
محمود جبریل که به تازگی از بنغازی به طرابلس آمده است، در این نشست خبری هشدار داد که نبرد انقلابیون با معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی و رژیم وی هنوز پایان نیافته است. وی خاطر نشان کرد، برخی شهرها در مناطق جنوبی لیبی هنوز در کنترل کامل نیروهای وفادار به قذافی هستند. جبریل خاطر نشان کرد، هنوز اوضاع در شهرهای بن ولید و سرت در کنترل انقلابیون نیست و با وجود این همه مشکلات برخی افراد تصور می کنند که نبرد پایان یافته و همه چیز تمام شده است. جبریل گفت، هنوز ما مشکلات زیادی پیش رو داریم و تا آزاد سازی کامل شهرهای لیبی و دستگیری قذافی، هیچ چیز قابل پیش بینی نیست. فرد شماره دوی شورای ملی انتقالی لیبی خاطر نشان کرد، اگر چه قذافی فرار کرده و رژیم چهل و دو ساله وی از هم پاشیده شده است اما آینده دشواری در پیش روی ماست.
آنچه که پیش روی مردم لیبی است و چاره ای جز انتخاب آن ندارند، بازسازی لیبی ، ساختن آینده ای روشن برای کشور و برای فرزندان سرزمین مان است و این کار ساده ای نیست. جبریل گفت، نباید فراموش کنیم که نبردها برای آزاد سازی کامل لیبی پایان نیافته است. وی خاطر نشان کرد، اوضاع در بسیاری از شهرهای لیبی از جمله در طرابلس تحت کنترل است و همزمان با آزاد سازی برخی منابع مالی کشورمان که در بانک های اروپایی و آمریکایی مسدود شده بودند، کار بازسازی زیرساخت های کشور آغاز شده است. فرد شماره دوی شورای ملی انتقالی لیبی گفت، هنوز چارچوب قانون اساسی جدید لیبی تنظیم نشده است و کنفرانس ملی که در آینده ای بسیار نزدیک برگزار خواهد شد مهمترین مسائل مربوط به کشور در آن مطرح می شود. وی تصریح کرد، نبردها همچنان ادامه دارد و تصور می کنم استقرار امنیت در مناطق آزاد شده از اولویت های شورای ملی انتقالی به شمار می رود. جبریل گفت، پیامی برای مردم و به خصوص جوانان لیبیایی دارم.
می خواهم به مردم و جوانان لیبی بگویم مرحله ای که در آن قرار داریم، مرحله ای بسیار حساس و سرنوشت ساز است.
باید اتحاد و همبستگی خود را حفظ کنیم و در برابر دشمنان با یک زبان سخن بگوییم. جبریل گفت، هیچگاه اختلاف های ناچیز و کوچک نباید مانع ما از رسیدن به هدف نهایی مان شوند و باید برای رسیدن به این هدف، یک منشور ملی منسجم ترسیم کنیم. وی گفت، از نظر من نبرد در لیبی زمانی پایان خواهد یافت، که دولت مقتدر تشکیل و منصوب شود و قانون اساسی جدید لیبی که در برگیرنده تمام قشرهای کشور باشد،تصویب و اجرایی شود. جبریل گفت، من در گذشته تعهداتی به مردم لیبی داده ام و اکنون نیز با تمام وجود به آنها پایبند هستم. وی ادامه داد، آنچه که سیاستمداران امروز لیبی بیش از هر چیز باید مد نظر داشته باشند، همبستگی و انسجام است. جبریل گفت، در رقابت های سیاسی باید اخلاق رعایت و حدود رعایت شوند و اگر سیاستمداران آینده لیبی مرا قبول نداشتند، براحتی آمادگی آن را دارم که از مسئولیت های محوله کناره گیری کنم. محمود جبریل استقرار امنیت در شهرهای لیبی و از سرگیری روابط دیپلماتیک با سایر کشورهای جهان را یکی دیگر از مهمترین اولویت های شورای ملی انتقالی لیبی توصیف کرد. جبریل با اشاره به از سرگیری فعالیت برخی سفارتخانه های خارجی در طرابلس مانند آلمان، انگلیس، فرانسه و کره جنوبی، خاطر نشان کرد تلاش برای حفظ امنیت سفارتخانه ها و دیپلمات های خارجی در دستور کار شورای ملی انتقالی خواهد بود. جبریل هشدار داد، حقوق کارگران خارجی که به عنوان مهمان در کشور ما کار می کنند باید رعایت شود و نیروهای انقلابی نبایدسرخود آنها را به اتهام همکاری با رژیم قذافی دستگیر و محاکمه کنند. فرد شماره دوی شورای ملی انتقالی لیبی خاطر نشان کرد، رفتار ما با مهاجران و زندانیان باید بر اساس قوانین و کنوانسیون های بین المللی باشد و اگر چنین نباشد، بدان معانست که ما هیچ تفاوتی با رژیم قذافی نداریم. جبریل خاطر نشان کرد، معمر قذافی رژیم چهل ساله خود را بر مبنای نقض قوانین بین المللی، حمایت از تروریسم، شکنجه زندانیان و ترور بنا کرده بود و به همین دلیل بود که سازمان های بین المللی هوادار حقوق بشر بارها رژیم وی را محکوم کرده بودند. جبریل خاطر نشان کرد، مقر شورای ملی انتقالی لیبی در بنغازی است و ما اکنون در مرحله انتقال از این شهر به طرابلس هستیم و تصور می کنم که این انتقال تا آخر هفته آینده به پایان رسد. وی گفت: امیدوارم که به تکلیف خود در زمینه آزاد سازی کشورمان به خوبی عمل کرده باشیم و بتوانیم تا پایان این مسئولیت را به نحو احسن ادامه دهیم.