واحد مرکزی خبر / مدیر واحد پاسخ به بحران های اتحادیه اروپا پس از بازگشت از لیبی و افتتاح دفتر نمایندگی اروپا در طرابلس در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی یورونیوز گفت: اتحادیه اروپا آماده ارائه کمک های فنی و کارشناسی به دولت آینده لیبی است.
آگوستینو میوتزو درباره وضع لیبی گفت: وضع طرابلس پایتخت لیبی همچنان بسیار شکننده است.
طرابلس شهری است تلاش می شود وضع عادی به آن بازگردانده شود اما همچنان متغیر های بسیار مهمی وجود دارد.
بافت اجتماعی این شهر بسیار شکننده است و تسلیحات فراوانی در حال نقل و انتقال است.
افراد زیادی به سلاح کلاشنیکف مسلح هستند و می توان گفت که وجود تسلیحات در سطح طرابلس حاکی از بی ثباتی شدید این شهر است. این مقام اتحادیه اروپا در این باره که این اتحادیه برای تضمین ثبات در طرابلس لیبی چه کاری می تواند انجام دهد گفت: هیئتی که به درخواست کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا به طرابلس اعزام شد پیامی بسیار محکم از حضور سیستم اروپایی در خاک لیبی است.
به اهتزاز در آمدن پرچم اتحادیه اروپا بر روی هتلی که در آن دفترمان را افتتاح کردیم نیز پیام بسیار محکمی برای نمایندگان سیاسی دولت آینده لیبی و همچنین برای مردم این کشور است.
میوتزو در این باره که آیا پیدا کردن قذافی شرط لازم برای بازگشت وضع طرابلس به حال عادی است یا نه گفت: پیدا کردن قذافی بسیار مهم است.
وجود قذافی نگران کننده است.
قذافی جنگ را باخته و خودش نیز به پایان رسیده است.
اما وی همچنان حضور دارد و این امر واقعا نگران کننده است. این مقام اروپایی در این باره که ناتو امکان اعزام نیروی زمینی به لیبی را رد کرده است و اینکه آیا اتحادیه اروپا حاضر است مسئولیت ماموریت غیرنظامی در لیبی را بپذیرد یا نه گفت: این دولت آینده لیبی است که باید بگوید که آیا به ماموریت غیر نظامی اتحادیه اروپا نیاز دارد یا نه.
آنچه ما می دانیم این است که دولت آینده لیبی نیازی به تامین مالی نخواهد داشت زیرا لیبی کشوری ثروتمند است اما دولت آینده لیبی مطمئنا به ابزارهای فنی و کارشناسی نیاز خواهد داشت و اروپا آماده است این ابزارها را برای لیبی تامین کند. وی در این باره که آیا قراردادهای نفتی امضا شده در دوران قذافی به قوت خود باقی خواهد ماند یا نه گفت: در مذاکراتی که با مقامات جدید لیبی داشتیم همگی خواستار ادامه تجارت گذشته بودیم.
تداوم این تجارت به معنای رعایت تعهدات بین المللی دولت گذشته لیبی و لزوم بازگشت تکنیسین ها و کارفرمایان بر سر کار است.