واحدمرکزیخبر/ الجزیره انگلیسی از بروز شکاف در میان انقلابیون لیبی و بی اعتماد غیرنظامیان این کشور به انقلابیون خبر داد. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، گفته می شود چهارده نفر از سران رژیم معمر قذافی رهبر فراری لیبی به نیجر گریخته اند.
به گفته منابع امنیتی مطلع در نیجر،یکی از محافظان نزدیک معمر قذافی نیز در میان این چهارده نفر است.
دو ژنرال رژیم قذافی نیز در جمع این افراد هستند.
این درحالی است که شورای ملی انتقالی لیبی روز گذشته اعلام کرد هنوز مبارزه در لیبی پایان نیافته است.
شورای ملی انتقالی لیبی برای ورود نیروهایش به شهر بنی ولید اماده می شود که یکی از اخرین پایگاههای نیروهای وفادار به معمر قذافی است.
تا روز شنبه به این افراد فرصت داده شده است تا تسلیم شوند.
در اطراف شهر سرت، زادگاه معمر قذافی نیز درگیری ها ادامه دارد.
روز گذشته پنج مبارز انقلابی لیبی در این منطقه کشته شدند.
شورای ملی انتقالی لیبی با تاکید بر این مطلب که هنوز مبارزه در لیبی پایان نیافته است می خواهد به مردم هشدار بدهد که هنوز ماجرا تمام نشده است و انها باید هوشیار و مراقب باشند و به وضع کنونی رضایت ندهند.شورای ملی انتقالی لیبی می خواهد به مردم لیبی بگوید با انکه طرابلس در اختیار مبارزان لیبی قرار گرفته است هنوز بخشهای زیادی در این کشور وجود دارند که به کنترل شورای ملی انتقالی لیبی در نیامده است.
منظور انها بیشتر به مناطق جنوبی لیبی دلالت دارد که در کنترل شورای ملی انتقالی لیبی درنیامده است.
جمعیت چندان زیادی در جنوب لیبی ساکن نیست .
این مناطق بیشتر بیابانی است و نیروهای وفادار به معمر قذافی، حضور قابل توجهی دارند.
این درحالی است که در پشت پرده اختلافهای شدیدی میان اعضای شورای ملی انتقالی لیبی بروز کرده است.
انتقادهای زیادی نیز از نوع عملکرد شورای ملی انتقالی لیبی مطرح شده است.
نخست وزیر شورای ملی انتقالی لیبی اعلام کرده است هم اکنون زمان خوبی برای بازیهای سیاسی نیست و ابتدا باید در جنگ با نیروهای قذافی به پیروزی رسید و سپس به این بازیها وارد شد.
در این میان، وضع معمر قذافی مبهم است.
مقامات شورای ملی انتقالی لیبی تاکید دارند که از محل اختفای قذافی اطلاع دارند و او به نیجر فرار نکرده است.
دستگیری معمر قذافی و پسران او برای اینده لیبی بسیار حائز اهمیت است زیرا با این رویداد، طرفداران قذافی به این نتیجه خواهند رسید که زمان تسلیم شدنشان فرارسیده است.
اما به گفته مسوولان شورای ملی انتقالی لیبی، نبرد اصلی با نیروهای معمر قذافی نیست بلکه در درون شورای ملی انتقالی لیبی است و درنتیجه اختلافها باید کنار گذاشته شود تا اینکه لیبی شکل منطقی پیدا کند و به سمت و سوی بازسازی برود.
به گفته جبریل،رئیس شورای ملی انتقالی لیبی ، باید این اختلافها به زمانی در اینده موکول شود زیرا در حال حاضر، وحدت مهمترین نیاز لیبی است.شورای ملی انتقالی لیبی از کشورهای همسایه خواسته است به معمر قذافی پناه ندهند و حتی اجازه ندهند قذافی از خاک این کشورها برای عبور کردن و فرار به نقطه دیگر استفاده کنند.
بی تردید، اگر قذافی به این کشورها فرار کند ، درخواست استرداد او به لیبی مطرح خواهد شد.
البته شماری از کشورهای منطقه به جمع کشورهای عضو معاهده دیوان بین المللی کیفری نپیوسته اند و درنتیجه مشمول مقررات استرداد مجرمان موردپیگرد این دیوان بین المللی قرار ندارند و حاضر نمی شوند درصورت فرار قذافی به خاکشان، او را به لیبی بازگردانند.
صدور قرار بازداشت پلیس بین الملل برای معمر قذافی ،امکان تازه ای بوجود می اورد تا قذافی دستگیر شود و از فرار او از لیبی جلوگیری شود.
همه این تحولات در حالی رخ می دهد که شبه نظامیان لیبی شهر سرت را محاصره کرده اند.
شب گذشته نیروهای طرفدار معمرقذافی ، از یکی از محلات سرت ، به سمت انقلابیون تیراندازی کردند و انها را هدف قرار دادند.
روند پیشروی در شهر سرت بسیار کند است.
درواقع، تلاشها برای مذاکرات با سران شهر سرت بسیار گسترده است.
هرگاه نیروهای انقلابی لیبی به یکی از روستاهای اطراف شهر سرت می رسند باید با اهستگی بسیاری حرکت کنند تا اطمینان حاصل کنند ساکنان این روستا به انها خیانت نخواهند کرد و واقعا این روستا در اختیارشان خواهد ماند.
بنابراین می توان گفت با انکه روند پیشروی نیروهای مخالف قذافی به سمت شهر بسیار کند است، این روند با تکیه بر اعتماد قوی پیش می رود.
بی اعتمادی شدیدی میان مبارزان لیبیایی و غیرنظامیان در اطراف شهر سرت وجود دارد.
زمانیکه این نیروها به شهر سرت وارد شوند، این مشکل شدت بیشتری پیدا خواهد کرد.