شبكه الجزيره قطر روز جمعه از شركت نكردن گروه هاي اسلامي در تظاهرات امروز و تخليه ميدان التحرير قاهره از نيروهاي امنيتي خبر داد.
بر اساس اين گزارش، اخوان المسلمين و جناح سلفي مصر اعلام كردند در تظاهرات روز 'اصلاح روند انقلاب' شركت نمي كنند. بعضي گروه ها اعلام كردند هماهنگي هاي لازم بين جناح هاي مختلف شركت كننده در تظاهرات با آنان صورت نگرفته است.
تعدادي از گروه هاي سياسي هم اعلام كرده اند مايل نيستند برخوردي بين آنان و قدرت حاكمه يعني شوراي عالي نظامي در مصر روي دهد. گروه هاي ديگري هم اعلام كرده اند نوعي منافع گروهي يا شخصي و حتي منافعي مغاير تحقق ثبات در كشور در پشت پرده فراخوان تظاهرات امروز وجود دارد.
وزارت كشور مصر هم اعلام كرد ميدان التحرير را از نيمه شب گذشته به مدت 24 ساعت از نيروهاي پليس تخليه كرده است تا مردم در تظاهرات روز جمعه در اين ميدان حضور پيدا كنند. وزارت كشور مصر افزود اين تصميم را با توجه به حق مردم براي تظاهرات مسالمت آميز و آزادي بيان نظرات خود به عنوان يكي از دست آوردهاي انقلاب، اتخاذ كرده است.
اخيرا برخوردهايي بين نيروهاي امنيتي و گروهي از افراد رخ داده مثل درگيري اخير در پايان يك مسابقه فوتبال در قاهره يا برخوردي كه در يكي از جلسات اين هفته دادگاه حسني مبارك رخ داد لذا نگراني از احتمال تكرار چنين برخوردهايي وجود دارد.
چند روز پيش هم بيانيه اي روي شبكه اينترنت منتشر شد كه هدف از آن تحريك مردم براي حمله به مقرهاي پليس و ارتش بود. بنا بر اين شوراي نظامي حاكم بر مصر در بيانيه اي نسبت به هر گونه تلاش براي حمله به مقرهاي نيروهاي نظامي و انتظامي هشدار داد و برگزار كنندگان تظاهرات ميليوني امروز را مسئول هر گونه تلاشي از اين دست دانست و از آنان خواست نظم و انضباط را بر تظاهرات امروز حاكم كنند. وزارت كشور مصر هم بر همين اساس نيروهايش را از ميدان التحرير خارج كرد و ميدان را به تظاهر كنندگان سپرد تا از هر گونه درگيري اختمالي جلوگيري كند.
در همين حال شوراي عالي نظامي مصر در صفحه مربوط به خود در 'فيس بوك' ارجاع پرونده متهمان غير نظامي به دادگاه هاي غير نظامي را منوط به پايان حالت فوق العاده در كشور كرد.
تظاهرات امروز اولين تظاهرات ميليوني پس از پايان ماه مبارك محسوب مي شود.
مجمع تغيير، احزاب 'تجمع'، 'الوفد'، ائتلاف جوانان انقلاب و جنبش ششم آوريل از جمله احزاب دعوت كننده براي تظاهرات ميليوني امروز هستند.
تحقق سريع اهداف انقلاب، تحقق نظم و انضباط امنيتي در مصر و نيز اصلاح برخي قوانين كه اخيرا تصويب شده يا قرار است به زودي تصويب شود مثل قانون انتخابات مجلسين مردم و شورا، قانون احزاب، لزوم پاكسازي نهادهاي دولتي از باقي مانده هاي نظام سابق، بركناري 'منصور العيسوي' وزير كشور كنوني مصر، لغو محاكمه نظامي متهمان غير نظامي و توقف اجراي احكام صادره عليه اين افراد، تصويب قانون استقلال قوه قضائيه، اخراج سفير اسرائيل از مصر و فراخوان سفير مصر از تل آويو، تعيين حد اقل عادلانه حقوق و دستمزد از جمله مهم ترين درخواست هاي تظاهر كنندگان امروز است.
در همين حال در قاهره اعلام شد جلسات محاكمه مبارك و سران نظام سابق مصر از روز يكشنبه تا پنجشنبه هفته آينده ادامه دارد. در جلسه روز يكشنبه 'محمد حسين طنطاوي' رئيس شوراي عالي نظامي حاكم بر مصر در دادگاه شهادت مي دهد و تا پايان هفته به درخواست وكلاي متهمان پرونده، رئيس سازمان اطلاعات و رئيس ستاد ارتش نظام مبارك و نيز وزير كشور كنوني اين كشور هم در دادگاه شهادت خواهند داد.