خبرگزاری فارس: دقایقي پيش پنجمین جلسه محاکمه حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر و دو پسر او علاء و جمال مبارک و حبیب العادلی، وزیر كشور سابق و 6 نفر از معاونان بلند پایه وي در دانشکده پلیس قاهره به ریاست قاضی احمد رفعت به پایان رسید.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، اين جلسه با استماع دادگاه به شهادت شاهد هشتم آغاز شد. شاهد هشتم "عصام شوقي" سرهنگ پليس مصر در جايگاه شهود حاضر شد و تاكيد كرد كه حبيب العادلي وزير كشور سابق مصر و معاونان وي در قتل تظاهراتكنندگان مصري دخالت داشتند.
شاهد هشتم با ارائه لوحي فشرده از شليك به مردم در زمان تظاهراتها اعلام كرد: در جريان مداركي قرار گرفتم كه تعمد حبيب العادلي و معاونان او در كشتار مردم را ثابت ميكند.
شاهد هشتم با بيان اينكه العادلي به معاونان خود دستور داد كه خطوط تلفن همراه و اينترنت را قطع كند و خودروهاي پليس را در مقر آكادمي پليس [محل كنوني محاكمه مبارك] مخفي كنند، تاكيد كرد كه وي به دادستان كل خبر داده است كه العادلي (وزير كشور) دستور دادده است كه تظاهراتكنندگان را به هر وسيلهاي كه شده، پراكنده كنند.
وي همچنين در شهادت خود فاش كرد كه طرحي براي خاموش كردن اتفاقات 25 ژانويه به هر ترتيبي كه شده است، وجود داشته است.
به گفته شاهد هشتم دادگاه مبارك، حسني مبارك و وزير كشور او العادلي، پليس را در مقابل مردم قرار دادهاند و وزارت كشور بيم آن داشته است كه تظاهرات 28 ژانويه به انقلاب تبديل شود.
شاهد هشتم با بيان اينكه حجم سلاحهاي به كار گرفته شده در قاهره علت زخمي شدن مردم است، تاكيد كرد كه حبيب العادلي (وزير كشور) پس از شنيدن خبر كشته شدن تظاهراتكنندگان در شهر سوئز هيچ اقدامي نكرد.
وي در ادامه، اسنادي به دادگاه ارائه كرد كه دخالت افسران پليس در كشتن تظاهراتكنندگان را ثابت ميكند.
شاهد هشتم همچنين تاكيد كرد كه از منابعي در دفتر وزارت كشور با خبر شده است كه العادلي در كشتار مردم دست داشته است.
واكنش حبيب العادلي به شاهد هشتم:
العادلي پس از شهادت عصام شوقي گفت كه سخنان وي خلاف واقعيت است.
واكنش حسني مبارك :
حسني مبارك با گفتن "نظري ندارم" به همين پاسخ بسنده كرد.
پس از آن دادگاه از شاهد نهم خواست در جایگاه شهود حاضر شود و به دنبال آن "حسن عبدالحميد"، سرهنگ پلیس مصر در جایگاه شهود حاضر شد و شهادت داد که حبیب العادلی دستور اجرای برنامه شماره 100 را داد.
بر اساس این برنامه نیروهای مسلح مصر میبایست با استقرار در خیابانها مانع رسیدن تعداد تظاهراتکنندگان میدان التحریر به یک میلیون نفر برسد.
عبد الحمید در ادامه گفت: هنگامی که به برنامه 100 العادلی اعتراض کردم، دستور به انتقال من به مدیریت امنیت وزارت داخلی داد تا یاد بگیرم چگونه به اعتصابها پایان دهم.
عبد الحمید گفت که حمله به تظاهراتکنندگان با شلیک مستقیم و از نزدیک شروع شد و او فیلمی از این صحنهها در اختیار دارد که دادگاه خواستار تحویل آن به دادگاه شد.
شاهد نهم همچنین تاکید کرد که برخی از نیروهای امنیتی نیز بدون دستور اقدام به مسلح کردن خود و حمله به تظاهراتکنندگان کردند.
وی افزود: پس از افزایش تعداد تظاهراتکنندگان خودروهای پلیس را در آکادمی پلیس مخفی کردیم و تاکید استفاده از زور و بکار بردن خشونت با دستور وزیر داخلی بوده است.
این شاهد در شهادتهای خود به زیر گرفتن عمدی تظاهراتکنندگان مصری میدان التحریر با ماشین هم اشاره کرد.
پس از پایان شهادت سرهنگ حسن عبد الحمید، ریاست دادگاه ختم جلسه را اعلام و ادامه رسیدگی به قضیه کشتار تظاهرات کنندگان مصری را به شنبه موکول کرد که طی آن قرار است، المشیر الطنطاوی رئیس شورای عالی نظامی مصر جهت ادای شهادت در دادگاه حاضر شود.