مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ایران با تولید و ساخت فیلم " شیخ یاسین" به عنوان اولین فیلم مصری، ایرانی و فلسطینی مشترک موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) روزنامه دولتی الاهرام چاپ قاهره در شماره 7 سپتامبر خود با انتشار این خبر نوشت: توافق برای ساخت و تولید این فیلم مشترک در جریان سفر اخیر اولین هیات هنرمندان مصری به تهران صورت گرفت. یک هیات از هنرمندان و فرهیختگان مصری شامل 25 سینماگر سه ماه پیش سفری یک هفته ای به تهران داشتند و طی این سفر با همتایان ایرانی و همچنین تنی چند از مقامات ارشد ایرانی دیدار کردند.
الاهرام درباره جزییات این توافق نیز افزود: بشیر الدیک سناریست مصری براساس این توافق می بایست سناریوی فیلم شیخ احمد یاسین رهبر معنوی حماس را آماده کند. این فیلم زندگی نامه شیخ یاسین کسی که حتی پس از فلج شدن اعضای بدنش و به رغم کهولت سن نیز به مبارزه با اشغالگران صهیونیستی پرداخت و اقدام به برنامه ریزی برای عملیات شهادت طلبانه در عمق خاک دشمن مبادرت کرد را تا به هنگام شهادتش در سن 65 سالگی مرور خواهد کرد.
این روزنامه مصری تصریح کرد: براساس این توافقنامه بشیر الدیک می بایست خلاصه ای ازفیلم را برای طرف ایرانی ارسال کند تا طرف ایرانی نیز پس از بررسی های لازم هزینه های تولید به دو زبان فارسی و عربی را مشخص نماید.
انتظار می رود برخی از صحنه های فیلم از مکانهای واقعی که شیخ احمد یاسین در فلسطین در آن زندگی می کرده است تصویر برداری شود. و بقیه صحنه ها نیز در پلاتوهایی که به همین منظور ساخته خواهد شد فیلمبرداری خواهد شد.
الاهرام به نقل از شفیع آغا محمدیان مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ایران نوشت: این مرکز تلاش دارد یک هیات سینمایی ایرانی را برای سفر به قاهره آماده کند تا آنان پس از دیدار با همتایان مصری خود اقدام به جمع آوری فیلمهای مربوط به انقلاب 25 ژانویه مصری ها جهت نمایش در سراسر ایران کنند.
«مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» وابسته به معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متولی حمایت و مشارکت در تولید فیلمهای سینمایی اول، فیلمهای مستند بلند، نیمه بلند و کوتاه، فیلمهای کوتاه داستانی و تجربی حرفهای و فیلمهای انیمیشن بلند و کوتاه است تا با هنرمندی جوانان خلاق، متعهد و باتجربه کشور و تلاش در عرصه نمایش و عرضه داخلی و بینالمللی آثار ارزشمند فرهنگی، افق روشنی را برای سینمای پرافتخار و جهانی «ایران اسلامی» ترسیم نماید.
از سویی، برپایی کارگاههای آموزش تخصصی، انتشار کتابهای موضوعی، برگزاری جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، جشنواره فیلم رضوی، دوسالانهی جایزه بزرگ شهید آوینی، همایش تصویر عاشورا، همایش ملی انیمیشن ایران و ... از دیگر فعالیتهای این «مرکز» در عرصهی تعمیم و گسترش فرهنگ و هنر ناب ایرانی در کشور میباشد.