شركت كنندگان در همايش مبارزه با تروريسم و جنايت هاي سازمان يافته در الجزاير در پايان نشست خود عواقب خروج سلاح از ليبي به ساير كشورهاي شمال آفريقا را برعهده شوراي انتقالي اين كشور گذاشتند.
همايش مبارزه با تروريسم و جرايم سازمان يافته در الجزاير شانزده و هفدهم شهريور ماه در پايتخت اين كشور و با حضور 38 هيات از كشورهاي ساحل و صحرا (الجزاير، موريتاني ، مالي ، نيجر و الجزاير)، كشورهاي مرتبط و سازمان هاي بين المللي با هدفت بررسي راه هاي مبارزه با تروريسم در اين منطقه برگزار شد.
به گزارش ايرنا 'عبد القادر مساهل' وزير مشاور در امور كشورهاي شمال آفريقا و الجزاير امروز شنبه با انتقاد از سرازير شدن سلاح از ليبي به ساير كشورهاي همسايه از شوراي انتقالي ليبي خواست به مسئوليت خود در اين زمينه عمل كند.
به گفته وي شوراي انتقالي بايد زمينه اي را فراهم كند تا نسبت به جمع آوري سلاح هاي قاچاق شده از ليبي به ساير كشورها فراهم گردد.
مقام الجزايري در خصوص مبارزه با پديده تروريسم ، تاكيد كرد كه كشورهاي شمال آفريقا و ساحل نيز بايد موضوع خشكاندن ريشه تروريسم براساس مشورت و هماهنگي را بيشتر پيگيري و اقدام كنند.
وي در ادامه تصريح كرد شركت كنندگان در اين همايش بيشتر بر موضوع امنيت در منطقه شمال آفريقا و سواحل آن تاكيد كردند و اميدوارم كه در آينده به طور جدي نسبت به آن عمل شود.
به گفته وي قرار است در شش ماه آينده نشست ديگري با شركت كشورهاي اروپايي و آسيايي علاوه بر كشورهاي شمال آفريقا در الجزاير برگزار شود.
روزهاي گذشته اخباري مبني ورود اسحله و مهمات به سرقت رفته از پادگان هاي ليبي به كشورهاي جنوبي اين كشور از جمله الجزاير منتشر شد .
براساس اين گزارش دهها قبضه اسلحه و مهمات سبك و سنگين به سرقت رفته ازسوي گروه ها و افراد فرصت طلب از پادگان هاي نظامي ليبي وارد كشورهاي الجزاير، مالي، نيجر، بوركينافاسو و موريتاني شده است.
به گفته منابع امنيتي، پنچ كشور عضو جنوب صحرا براي مقابله با اين پديده و هرگونه اقدامات تروريستي در مرزهاي خود با ليبي، مقررات خاصي اتخاذ خواهند كرد.
براساس اين گزارش ، در ميان اين مهمات، موشك كاتيوشا نيز وجود دارد و يك قبضه كلاشينكف نيز كه پيش از اين 700 يورو فروخته مي شد در ابتداي سال جاري ميلادي 400 يورو و هم اكنون در كشورهاي جنوبي ليبي بين 4 تا 10 يورو به فروش مي رسد.