واحد مرکزی خبر / کارشناسان صهیونیست معتقدند ترکیه پس از تحولات و تنش هایی که بین این کشور و رژیم صهیونیستی به وجود آمده است به تدریج از تل آویو دور و به قاهره نزدیک می شود و ائتلاف جدیدی بین دو کشور در حال شکل گیری است.
پایگاه اینترنتی روزنامه البیان امارات به نقل از روزنامه اسرائیلی هاآرتص در مقاله ای به قلم عاموس هرئیل با عنوان «آنکارا از تل آویو دور و به قاهره نزدیک می شود» نوشت: در حالی که روابط ترکیه و اسرائیل به پایین ترین حد خود رسیده است و رابطه اسرائیل با مصر نیز پس از حادثه اخیر در سینا به حال عادی برنگشته است به نظر می رسد ائتلاف جدیدی بین ترکیه و مصر در حال شکل گیری است. در ادامه با اشاره به سفر قریب الوقوع رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به مصر برای دیدار با مسئولان این کشور بخصوص اعضای شورای نظامی و امضای توافقنامه های همکاری استراتژیک بین دو کشور با تاکید بر عرصه های تجاری، نظامی و دیپلماتیک آمده است: رسانه های ترکیه اعلام کردند اردوغان پس از سفر به مصر به غزه سفر خواهد کرد زیرا پس از ماجرای کشتی مرمره محبوبیت اردوغان در نوار غزه به شدت افزایش پیدا کرده است و اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت حماس در غزه بارها وی را برای سفر به آنجا دعوت کرده است.
در بخش دیگری از مقاله آمده است: سفر اردوغان به مصر و غزه به منزله سیلی محکمی به صورت اسرائیل خواهد بود.
منابع بلندپایه سیاسی در اسرائیل اعلام کردند این سفر نه به اسرائیل بلکه به ابومازن و تشکیلات خودگردان ضربه وارد خواهد کرد.
به گفته منابع اسرائیلی اردوغان برای حمایت و تقویت حماس که دشمن اصلی تشکیلات خودگردان به شمار می رود به غزه سفر می کند.
این اقدام اردوغان به زیان منافع آمریکا و مصر خواهد بود.
در بخش دیگری از مقاله با اشاره به نگرانی آمریکا از بحران به وجود آمده بین اسرائیل و آمریکا آمده است: آمریکایی ها به شدت می کوشند بحران بین اسرائیل و ترکیه را حل کنند و مسئولان آمریکایی نیز در تماس با مقامات ترکیه نارضایتی خود را از وضع به وجود آمده اعلام کردند.
نویسنده در ادامه می افزاید: بیانیه ترکیه درباره قطع روابط امنیتی با اسرائیل پس از انتشار گزارش پالمر و خودداری اسرائیل از عذرخواهی به سبب قتل شهروندان ترکیه در کشتی مرمره در واقع ادامه سلسله تنش هایی است که از چند سال پیش آغاز شده است.
نویسنده در بخش دیگری از مقاله خود با اشاره به گسترش روابط اسرائیل و ترکیه در دهه نود قرن گذشته و به اوج رسیدن این روابط در اواخر این دهه افزود: نیروی هوایی اسرائیل با استفاده از حریم هوایی وسیعی که آسمان ترکیه در اختیار این رژیم قرار می داد اقدام به تمرین هایی می کرد که در فضای محدود اسرائیل امکان اجرای آنها نبود.
علاوه بر این دو طرف قراردادهای تسلیحاتی زیادی با هم امضا کردند و ارتش های دو طرف به تبادل اطلاعات در عرصه های مختلف حرفه ای پرداختند.
نویسنده در ادامه مقاله با اشاره به این که سقوط روابط اسرائیل و ترکیه از چهار سال پیش با انتخاب اردوغان برای دومین دوره نخست وزیری آغاز شده است افزود: بحران اسرائیل و ترکیه یک سال و نیم قبل از ماجرای کشتی مرمره و دقیقا پس از حمله سرب گداخته اسرائیل به نوار غزه که واکنش تند اردوغان علیه اسرائیل را به دنبال داشت آغاز شد.
در پایان مقاله آمده است: موضع ایهود باراک وزیر جنگ اسرائیل وبینی گانتس رئیس ستاد کل ارتش این رژیم به نفع اعراب و تاکید آنها بر پشیمانی اسرائیل برای این بود که سعی داشتند روابط امنیتی بین اسرائیل و ترکیه از سر گرفته شود و از سوی دیگر از خراب تر شدن روابط دو طرف جلوگیری شود.
باراک و گانتس ترکیه را عنصر مهمی در منطقه می دانند که نباید کاملا با آن قطع ارتباط کرد.