واحد مرکزی خبر / در حالی که صدها نفر از مردم شهر بنغازی در لیبی با برپایی تظاهرات در این شهر خواستار پاکسازی در رهبری جدید این کشور شدند ، گروههای سیاسی نوپای این کشور نیز در یک یادداشت تفاهم از حاکمان موقت انتقاد کردند و گفتند طرح حکومتی آنها با خواسته های مردم انطباق ندارد.
به گزارش رویترز از بنغازی ، ساکنان بنغازی روز جمعه از محل مجتمع ویران شده معمر قذافی ، دیکتاتور فراری لیبی راهپیمایی خود را اغاز کردند و با سر دادن سرود گفتند نخستین شهدای لیبی از بنغازی بودند .
آنها از آنچه فرصت طلبان در کادر رهبری جدید لیبی خواندند انتقاد کردند. شوکری ، حسابدار میانسال ساکن بنغازی در اشاره به کابینه دولت لیبی که رسما منحل شده اما عملا هنوز وجود دارد گفت : برخی از اعضای کمیته اجرایی خون اشامان و دزدانی هستند که ما همچنان تصویر انها را در تلویزیون می بینیم.
انها باید در دادگاه باشند.
یادداشت تفاهمی که 56 سازمان سیاسی ، عمدتا از بخش های شرقی لیبی ، ان را امضا کرده اند شکاف های سیاسی را اشکار ساخت که پس از دو هفته از زمان سقوط شهر طرابلس و رژیم معمر قذافی بر سر اینده لیبی ظاهر شده است. در این یادداشت امده است طرح شورای ملی انتقالی لیبی حاوی مسائل ضد و نقیض است و نباید از ان به عنوان نقشه راه برای حکومت دوره پس از قذافی استفاده شود. طبق این طرح ، شورای ملی انتقالی استعفا خواهد کرد و مسئولیت اداره کشور را در یک دوره انتقالی هجده ماهه در اختیار دو دولت موقت متوالی قرار خواهد داد. امضا کنندگان این یادداشت تفاهم در عوض خواستار استمرار روند سیاسی با یک دولت موقت هستند که تا زمان برگزاری نخستین انتخابات مسئولیت را بر عهده داشته باشد. این یادداشت که به دست خبرگزاری رویترز نیز رسیده است می گوید : بیانیه (قانون اساسی) بیانگر آمال و خواسته های مردم کوچه و خیابان و مردم لیبرال نیست.
عبدالحافظ غوقه ، نایب رئیس و سخنگوی شورای ملی انتقالی تائید کرد که دولت این یادداشت را دریافت کرده است.
وی گفت شورای ملی انتقالی نمی تواند تا زمانی که اخرین سنگرهای نیروهای طرفدار قذافی تحت کنترل انقلابیون در نیامده اند این یادداشت را مورد ملاحظه قرار دهد. مخالفت با طرح شورای ملی انتقالی لیبی از این لحاظ اهمیت دارد که امضا کنندگان ان عمدتا از بنغازی ، در شرق لیبی هستند که پیشتاز مبارزه نظامی با رژیم قذافی بوده است.
این شهر چندین ماه تحت کنترل نیروهای مخالف قذافی بود. تظاهر کنندگان در بنغازی نیز دست نوشته هایی را با خود حمل می کردند که در ان با موضوعات مختلفی مانند تمرکز قدرت در طرابلس تا مصالحه سیاسی با اعضای رژیم سابق ابراز مخالفت شده بود.
این مخالفت ها این مسئله حساس و دشوار را برجسته می کند که اعضای سابق دولت قذافی را چگونه می توان به حکومت جدید جذب کرد. برخی تظاهر کنندگان نیز گفتند می خواهند به طرح حکومتی شورای ملی انتقالی اعتراض کنند.
انها همان خواسته های مطرح شده در یادداشت تفاهم گروههای سیاسی را منعکس کردند.