به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا) هزاران معترض و فعال مصری روز گذشته ( جمعه 18 شهریور) بعد از مراسم نماز جمعه در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی تجمع کردند و چند ساعت بعد پس از تخریب دیوار بتونی، بخش هایی از این سفارتخانه را به آتش کشیدند و خواستار قطع روابط دولت کشورشان با تل آویو شدند.
بر اساس این گزارش، تظاهرکنندگان معترض به حضور سفیر رژیم صهیونیستی در قاهره با راهپیمایی به سمت سفارتخانه این رژیم در منطقه الجیزه دیوار بتونی را که هفته قبل برای محافظت از این ساختمان نصب شده بود تخریب کرده و پس از درگیری های شدید با نیروهای امنیتی مصری و اسراییلی ساختمان این سفارت خانه را به تصرف درآوردند.
به دنبال این تظاهرات، "اسحاق لوانون" سفیر رژیم صهیونیستی و خانواده اش به همراه بیش از هفتاد نفر از کارکنان سفارت رژیم صهیونیستی بامداد امروز (شنبه) توسط یک هواپیمای نظامی اسراییلی فرودگاه قاهره را به سمت سرزمین های اشغالی ترک کردند.
سازمان دهندگان آمار شرکت کنندگان را بیش از چهار هزار نفر برآورد کردند.
پس از تصرف ساختمان سفارتخانه رژیم اسراییل، پرچم این رژیم از بالای این ساختمان به پایین کشیده شد و معترضین مصری آن را به آتش کشیدند و پرچم مصر را به جای آن نصب کردند.
صدها نیروی امنیتی مصری با استقرار در اطراف سفارتخانه رژیم اشغالگر قصد ممانعت از نزدیک شدن معترضین را داشتند که مردم مصر پس از درگیر شدن با نظامیان وارد ساختمان شده و پس از آتش زدن بخش هایی از ساختمان مقداری از اسناد و مدارک موجود را به بیرون پرتاب کردند که بنا به گفته شاهدان عینی حاضر در محل، برخی از این اسناد حاوی درخواست رژیم صهیونیستی از وزارت خارجه مصر جهت صدور مجوز حمل اسلحه توسط کارکنان این سفارت خانه بوده است.
گفتنی است معترضین همچنین چند خودروی پلیس را واژگون کرده و به آتش کشیدند.
همچنین گزارش های مسئولان وزارت بهداشت در مصر حاکی از آن است که بیش از 450 نفر در این درگیری ها زخمی شده اند که این افراد به بیمارستان های شهر قاهره منتقل شدند.
طبق گزارشات واصله 138 نفر از مجروحین در بیمارستان بولاق، ام المصرین، بیمارستان پلیس در عجوزه و بیمارستان عمومی عجوزه منتقل شدند و همچنین 50 دستگاه آمبولانس به همراه گروه های پزشکی مسئولیت انتقال این مجروحین را بر عهده داشتند.
گفتنی است کلیه بیمارستان های منطقه الجیزه در حالت آماده باش بودند.
یکی از مسئولان وزارت بهداشت نیز اعلام کرد که در خلال درگیری ها و حمله نظامیان ارتش به سمت معترضین که با پرتاب گازهای اشک آور همراه بود یک شهروند مصری دچار حمله قلبی شد و درگذشت.
در حال حاضر خیابان های اطراف سفارت خانه و مسیرهای منتهی به این ساختمان همچنین در میدان النهضة (قیام) مملو از نظامیان و ارتشی ها بوده که با خودروهای زرهی مانع از ورود و عبور و مرور مردم به منطقه الجیزه می شوند.
در همین حال خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی طی تماس تلفنی با لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا خواستار محافظت از ساختمان سفارتخانه این رژیم شد.
تظاهرات کنندگان با سردادن شعار های ضد اسراییلی از جمله "دیوار چیزی نیست که ما برای آن انقلاب کردیم"، و "سفیر اسراییل گم شو بیرون" از شورای نظامی حاکم مصر خواستار قطع کامل روابط با این رژیم و اخراج تمامی اتباع اسراییلی از خاک مصر شدند.
لازم به ذکر است که شورای عالی نظامی حاکم تهدیدات فراوانی نسبت به مقابله با تظاهرکنندگان اعلام داشته بود ولی معترضین مصری بدون هیچ اعتنایی به تهدیدات این شورای نظامی به خیابان ها آمدند و راهپیمایی اعتراض آمیز هزاران نفری را برپا داشتند.
درادامه همچنین خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز از مصر خواست تا به تعهدات بین المللی خود پایبند بوده و از سفارتخانه رژیم صهیونیستی در قاهره محافظت کند و همچنین در تماس تلفنی با ایهود باراک به شدت از این اتفاق در قاهره ابراز نگرانی کرد.
اوباما همچنین در تماس تلفنی دیگری با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفتگو کرد. کاخ سفید نیز با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از حمله تظاهرکنندگان مصری به سفارت اسراییل در قاهره تاکید کرد واشنگتن تصمیماتی را برای کمک به حل این موضوع اتخاذ خواهد کرد.
مصر اولین کشور عرب است که با رژیم صهیونیستی در سال 1979 میلادی پیمان صلح امضا کرد اما به دنبال وقوع انقلاب در این کشور و سقوط رژیم حسنی مبارک دیکتاتور سابق مصر، وضعیت به شدت تغییر کرد.
تعدادی از احزاب سیاسی مصر اکنون خواستار اعمال تغییراتی در پیمان صلح این کشور با رژیم صهیونیستی هستند.
رژیم مصر در دوران حسنی مبارک با کمک به اعمال محاصره فلج کننده روی نوار غزه بعد از به قدرت رسیدن دولت منتخب حماس در سال 2007، به طور مداوم در راستای منافع و اهداف رژیم صهیونیستی گام برمیداشت.
در پی کشته شدن پنج نفر از نیروهای مرزی مصری توسط رژیم اسراییل که 27 مرداد صورت گرفت، مردم مصر بارها مقابل سفارت این رژیم تظاهرات کرده و خواهان اخراج سفیر رژیم صهیونیستی و لغو پیمان صلح با این رژیم شده اند.
بر اساس توافق کمپ دیوید که در سال 1979 تحت حمایت آمریکا به امضا رسید، مصر و رژیم صهیونیستی با هم قرارداد صلح امضا کردند.